MENU

Ο ισχυρότερος straight-six βενζινοκινητήρας που έχει εμφανιστεί ποτέ σε μοντέλο BMW M προσφέρει ένα ισχυρό υπόβαθρο για συναρπαστικές επιδόσεις. Είναι υψηλόστροφος και με τεχνολογία M TwinPower Turbo, αποδίδει μέγιστη ισχύ 480 hp από 3.000 κυβ. εκ., σε συνδυασμό με μέγιστη ροπή 600 Nm, ενώ η έκδοση bi-turbo που έχει εξελιχθεί ειδικά για τις BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition αυξάνει την ισχύ κατά 30 hp, φτάνοντας συνολικά τους 510 hp!

Ο νέος κινητήρας υψηλών επιδόσεων συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα τετρακίνησης M, που έκανε το ντεμπούτο του στην BMW M5. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive μεταφέρει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς και προσφέρει στους ιδιοκτήτες των BMW X3 M και BMW X4 M δύο προγράμματα οδήγησης AWD.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συνεργασία μεταξύ M xDrive και Active M Differential στον πίσω άξονα επιτρέπει την κατανομή ισχύος μεταξύ των τεσσάρων τροχών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις για βέλτιστη πρόσφυση, ευελιξία και κατευθυντική ευστάθεια. Οι BMW X3 M και BMW X4 M έχουν επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 4,2 δευτ., ενώ οι αντίστοιχες Competition εκδόσεις επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,1 δευτ..

Ο συνδυασμός δυναμικής και ακρίβειας για τα οποία φημίζονται τα μοντέλα BMW M υποστηρίζεται από ενισχύεις στο αμάξωμα και προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, ρυθμισμένη ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ του κινητήρα.

Με τρεις ρυθμίσεις επιλέξιμες από ένα διακόπτη, οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αποσβεστήρες προδιαγραφών M προσφέρουν εξαιρετική καθημερινή άνεση και άμεση επαφή με το δρόμο, με μειωμένες κινήσεις τροχών και αμαξώματος. Η ειδική κινηματική και ελαστοκινηματική της ανάρτησης – με εμπρός άξονα δύο συνδέσμων και γόνατα ελατηρίων και πίσω άξονα πέντε συνδέσμων – διασφαλίζουν ακριβή γεωμετρία τροχών και κατευθυντική ευστάθεια.

Το πακέτο τεχνολογιών πλαισίου που δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά στο όριο, ολοκληρώνεται με ένα σύστημα διεύθυνσης τύπου M (με M Servotronic και μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού) και ισχυρά συνθετικά φρένα M. Η λίστα βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου M 20-ιντσών.

Όπως τα συστήματα ελέγχου αποσβεστήρων και τα προγράμματα M xDrive, έτσι και τα χαρακτηριστικά κινητήρα και κιβωτίου, καθώς και του συστήματος διεύθυνσης, μπορούν να ρυθμίζονται μέσω ενός διακόπτη. Το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) επιτρέπει ελεγχόμενη ολίσθηση τροχών σε M Dynamic Mode, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Επιπλέον, το περιεχόμενο που προβάλλεται στο προαιρετικό Head-Up Display μπορεί να διαμορφώνεται μέσω του μενού iDrive. Ο οδηγός μπορεί να αποθηκεύει δύο προφίλ – παραμετροποιώντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις επιθυμίες του – στο iDrive και να τα επιλέγει ανάλογα με τις συνθήκες μέσω των δύο διακοπτών M στο τιμόνι.

Στο εσωτερικό, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα, η δερμάτινη επένδυση Vernasca, το cockpit τύπου M, το δερμάτινο τιμόνι M και ο επιλογέας M συνθέτουν ένα σπορ και πολυτελές περιβάλλον. Οι BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition φέρνουν ακόμα πιο εκφραστικές εξωτερικές πινελιές, υιοθετώντας High-gloss Black στο πλαίσιο της μάσκας BMW, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στα ‘βράγχια’ M, και στην πίσω αεροτομή των Sports Activity Coupe.

Ο στάνταρ εξοπλισμός τους περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου 21-ιντσών Μ σε λαμπερή μαύρη απόχρωση και ένα σπορ σύστημα εξάτμισης M Sport. Η σπορ αίσθηση στο εσωτερικό επιτείνεται με καθίσματα M Sport επενδεδυμένα με δέρμα Merino, αποκλειστικά μαρσπιέ και το όνομα το μοντέλου στην κεντρική κονσόλα.

Προαιρετικές επιλογές για τα μοντέλα Competition περιλαμβάνουν δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις με εφαρμογές Alcantara. Το προαιρετικό πακέτο εξωτερικού M Carbon (εκτιμώμενη διαθεσιμότητα από τον Αύγουστο του 2019), με σχεδιαστικά στοιχεία από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για τις εμπρός εισαγωγές, τις αεροτομές στην εμπρός ποδιά, τον πίσω διαχύτη και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, προσθέτει περαιτέρω πινελιές εξατομίκευσης. Στις BMW X4 M και BMW X4 M Competition, τα στοιχεία αυτά πλαισιώνονται από μία πίσω αεροτομή CFRP.

Μεταξύ των στοιχείων του βασικού εξοπλισμού των μοντέλων BMW X3 M, BMW X4 M και Competition είναι προβολείς LED, σύστημα ηχείων hi-fi και το πακέτο ConnectedDrive που περιλαμβάνει το σύστημα Πλοήγησης Professional. Η λίστα προαιρετικών επιλογών για τις BMW X3 και BMW X4 διευρύνει τις δυνατότητες εξατομίκευσης και περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ψηφιακές υπηρεσίες των BMW Connected και BMW ConnectedDrive.

Απολαύστε τις στα video που ακολουθούν:

Η νέα BMW X3 M Competition

Η νέα BMW X4 M Competition

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αυτές είναι οι νέες BMW X3 M & X4 M! (videos)
EVENTS