MENU

Τα νέα ΝV300 διαθέτουν τα “διαπιστευτήρια” για να αντεπεξέλθουν στις σκληρές απαιτήσεις του ασθενοφόρου.

Αναλυτικά, στην έκδοση ασθενοφόρου του Nissan NV300, o θάλαμος του ασθενούς είναι χωρισμένος από τον θάλαμο του οδηγού με επενδεδυμένο (και από τις δύο πλευρές) πολυεστέρα.

Στο πάνω μέρος του διαχωριστικού τοιχώματος υπάρχει γυάλινο συρταρωτό παράθυρο ασφαλείας, χωρισμένο στα δύο. Τα υλικά διασκευής – διαμόρφωσης του θαλάμου ασθενούς (επένδυση οροφής, δαπέδου, τοιχωμάτων κτλ) είναι κατάλληλα για πλύσιμο, απολύμανση, αλλά και ανθεκτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η στήριξη του εξοπλισμού επί των πολυεστερικών τοιχωμάτων, εξασφαλίζεται με την ύπαρξη κατάλληλων μεταλλικών αντικρισμάτων ή νευρώσεων στο εσωτερικό μέρος του τοιχώματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μηχανική αντοχή και η ακεραιότητά του.

Μεταξύ της εσωτερικής διασκευής του θαλάμου ασθενούς α και του εξωτερικού περιβλήματος, υπάρχει μονωτικό υλικό υψηλής ποιότητος, πετροβάμβακας τύπου RF 100-0 και RF 10060-0.

Το δάπεδο του θαλάμου ασθενούς είναι επενδυμένο εσωτερικά με κατάλληλο υλικό πάχους 16 mm και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό εποξειδικό υλικό μεγάλης αντοχής, που μπορεί να πλυθεί και να απολυμανθεί.

Τα τζάμια του θαλάμου έχουν χρώμα γαλακτόχρουν και μέχρι ύψους του 2/3 αυτών με αυτοκόλλητο, που περιορίζει την ορατότητα στο εσωτερικό. Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς, σε κατάλληλες θέσεις, είναι τοποθετημένα 2 συστήματα που παρέχουν την δυνατότητα ανάρτησης 2 φιαλών χορήγησης υγρών από 250 - 1.000 ml, ανά δύο φιάλες εκατέρωθεν.

Τα συστήματα ανάρτησης έχουν μηχανισμό σταθεροποίησης ώστε να εμποδίζονται οι εκκρεμοειδείς κινήσεις και ταλαντώσεις, κατά την κίνηση του ασθενοφόρου. Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς και σε κατάλληλες θέσεις έχει τοποθετηθεί επιμήκης χειρολαβή (μπάρα στήριξης) σε κατάλληλα διαμορφωμένη θέση.

Σε κατάλληλο σημείο του θαλάμου ασθενούς έχει τοποθετηθεί σταθερά ένα μικρό δοχείο απορριμμάτων κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι (inox). Στο θάλαμο ασθενούς και σε εργονομικά πρόσφορη θέση υπάρχει “επιτοίχια” συσκευή έγχυσης απολυμαντικού υγρού για τα χέρια.

H οροφή και τα τοιχώματα είναι καλυμμένα με ενισχυμένο πολυεστέρα λευκό, άριστης ποιότητας, που καλύπτει τις προδιαγραφές τροφίμων και αντέχει τις συνήθεις κρούσεις.

Ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου Nissan NV300, περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα βάσει προδιαγραφών ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα :

- Φορείο ασθενούς (κύριο) + Στρώμα + Ζώνες + Σύστημα Αγκύρωσης

- Εφεδρικό σπαστό φορείο + Ζώνες

- Κάθισμα μεταφοράς ασθενούς + Ζώνες + Σύστημα Αγκύρωσης

- Στρώμα κενού+ Ζώνες

- Σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία

- Κουτάλα - Φορείο

- Σάκος γενικών εφοδίων Ά βοηθειών

- Βαλίτσα Ά Βοηθειών

- Συσκευή Τεχνητού Αερισμού (AMBU)

- Αυτόματος Απινιδωτής

- Φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση

- Επιτοίχεια ηλεκτρική αναρρόφηση

- 3 φιάλες οξυγόνου 10lt

- 1 φορητή φιάλη οξυγόνου 2lt με μανοεκτονωτές

- Σετ νάρθηκες αυχένος (παιδικό-μεσαίο-μεγάλο)

- Αερονάρθηκες ακινητοποίησης άκρων (1σετ 6 μεγέθη)

- Επιτοίχειο πιεσόμετρο

- Ακουστικά

To ασθενοφόρο Nissan NV300 κινείται κινείται από έναν Euro6, προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 125hp, σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Με στάνταρ φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων diesel, το NV300 είναι εξοπλισμένο με σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων (SCR) χρησιμοποιώντας διάλυμα ουρίας AdBlue και έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση των εκπομπών καυσαερίων NOx. Ο εν λόγω κινητήρας διακρίνεται τόσο για την εξαιρετική οικονομία καυσίμου, όσο και για τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης που προσφέρει.

Πως είναι μέσα τα νέα ασθενοφόρα Nissan NV300 του Metropolitan;
EVENTS