MENU

Η 7η γενιά του παγκοσμίως επιτυχημένου ‘πρεσβευτή’ της οδηγικής απόλαυσης στην premium μεσαία κατηγορία είναι εδώ με τη νέα BMW σειρά 3 sedan με αναβαθμισμένες σπορ επιδόσεις, νέα σχεδιαστική γλώσσα, εκτενείς βελτιώσεις στο εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης, ελέγχου και λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Έξι νέες εκδόσεις κινητήρων διατίθενται στο λανσάρισμα με τετρακύλινδρα μοντέλα βενζίνης, τετρακύλινδρους κινητήρες diesel και έναν εξακύλινδρο κινητήρας diesel – με ισχύ από 150 hp - 265 hp.

Αργότερα, ένα σούπερ σπορ μοντέλο BMW M Performance και μια έκδοση BMW iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα προστεθούν στη γκάμα.

Η νέα ‘σπορ sedan’ σειρά 3 της BMW, είναι βασισμένη στη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας με καθαρές γραμμές και σφριγηλές επιφάνειες που αναδεικνύουν τη μοντέρνα αισθητική, το σπορ χαρακτήρα και τη γεμάτη συναίσθημα παρουσία του αυτοκινήτου. Οι εκδόσεις Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport επιτρέπουν την απόλυτη εξατομίκευση.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας σειράς 3 περιλαμβάνει προβολείς full-LED και σκούρα πίσω φώτα LED. Οι προβολείς LED με περισσότερες λειτουργίες, προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας (με εμβέλεια περίπου 530 m) και εμπρός προβολείς LED διατίθενται προαιρετικά.

Εσωτερικά, έχει αυξηθεί η ευρυχωρία για ώμους και αγκώνες των εμπρός επιβατών με αισθητά βελτιωμένη πίσω ορατότητα, ευκολότερη πρόσβαση στο πίσω τμήμα της καμπίνας, με περισσότερο χώρο για τα πόδια και χώρο αποσκευών 480 L με καλύτερη χρηστικότητα από του προηγούμενου μοντέλου.

Αξιοσημείωτα είναι τα επίπεδα άνεσης, πολυτέλειας και εξατομίκευσης χάρη σε εκτενείς προσθήκες στον στάνταρ και προαιρετικό καινοτόμο εξοπλισμό. Διακρίνεται το νέας σχεδίασης, σπορ δερμάτινο τιμόνι με πολυχειριστήρια, το νέο πάνελ διακοπτών για έλεγχο φώτων, η νέα, φινετσάτη σχεδίαση επιλογέα σχέσεων και του πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα – περιλαμβάνει iDrive Controller, διακόπτη start/stop, μπουτόν για το διακόπτη Driving Experience Control, και το νέο, ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Όσον αφορά στην ασφάλεια, η εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού προετοιμάζει το δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Τα συστήματα Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία πέδησης βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Προαιρετικά, το Driving Assistant Professional περιλαμβάνει συστήματα όπως Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant (που βοηθά στην καθοδήγηση του αυτοκινήτου από στενά περάσματα), συστήματα προειδοποιήσεων παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Change Warning) και πλευρικής σύγκρουσης (Side Collision Warning), Evasion Aid για αποφυγή εμποδίων, προειδοποιήσεις διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning system), προτεραιότητας (Priority warning) και λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system). Επίσης, διατίθεται και η νέα γενιά του BMW Head-Up Display.

Διαθέσιμος είναι και ο νέος BMW Intelligent Personal Assistant, ένας ευφυής, ψηφιακός βοηθός ενσωματωμένος στο αυτοκίνητο. Κανείς άλλος ανταγωνιστής δεν αφήνει τον οδηγό να δώσει σε σύστημα ένα όνομα της επιλογής του, όπως κάνει η BMW. Ο Προσωπικός Βοηθός (Personal Assistant) είναι ειδικός στο αυτοκίνητο και απαντά σε απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές, για να βοηθήσει τον οδηγό σε διάφορα καθήκοντα, όπως βελτίωση της παραγωγικότητας και ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας σειράς 3 έγινε το μήνα που μας πέρασε στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι και στην αγορά αναμένεται από το Μάρτιο του 2019.

Αυτή είναι η νέα BMW σειρά 3 sedan
EVENTS