MENU

Το Ultimate Parks TITAN θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει το Canyon Field School του εθνικού πάρκου, που προσφέρει ευκαιρίες για τους νέους να βιώσουν το δέος στα ύψη και τα βάθη του Εθνικού Δρυμού του Grand Canyon.

Το Ultimate Parks TITAN είναι το τελευταίο ειδικά τροποποιημένο ΤΙΤΑΝ που δωρίζεται σε εθνικούς, μη κερδοσκοπικούς εταίρους, στο πλαίσιο της εκστρατείας Calling All TITAN.

Το Ultimate Parks TITAN τροφοδοτείται από τον κινητήρα 5.8λίτρων Endurance V8 της Nissan, με ονομαστική ισχύ 390 ίππων και ροπή στρέψης 534 Nm.

Η κίνηση παντός εδάφους, προέρχεται από ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με transfer case, σχεδιασμένo για να εξασφαλίζει τη μέγιστη κατανομή ισχύος.

Κατανέμει την ροπή σε όλους τους τροχούς και παρέχει τετρακίνηση όταν απαιτείται πρόσθετη έλξη. Όπως όλα τα μοντέλα TITAN XD PRO-4X, το Ultimate Parks TITAN περιλαμβάνει ένα προηγμένο ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό πίσω, που βοηθά στην αύξηση της πρόσφυσης.

Στα επιπλέον off-road χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται το Hill Descent Control, το Hill Start Assist , καθώς και το Brake Limited- Slip Differential (BLSD).

Ένας μετρητής συνθηκών off-road χρησιμοποιεί δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο για τον υπολογισμό των γωνιών κλίσης του οχήματος, κάτι αρκετά σημαντικό, καθώς σπάνια συναντάται επίπεδο έδαφος στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο.

Για να διευκολυνθεί το πέρασμα του οχήματος πάνω από βράχους, ογκόλιθους και άλλα μεγάλα εμπόδια, έχει προσαρμοστεί κιτ ρυθμιζόμενης ανάρτησης 3 ιντσών της ICON με σύστημα αερανάρτησης της Hellwig. Η πρόσβαση στην καμπίνα διευκολύνεται από το σκαλοπάτια της AMP.

Το Ultimate Parks TITAN “πατάει” σε ελαστικά 35 ιντσών Nitto Trail Grappler, τοποθετημένα σε ζάντες Method 701 Trail Series.

Παράλληλα, το ανθεκτικό χαλύβδινο πλαίσιο βαρέως τύπου του TITAN XD επεκτάθηκε για να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου οχήματος.

Τοποθετημένα πίσω από την ευρύχωρη καμπίνα του TITAN XD Crew Cab, που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 άτομα, υπάρχει μια σειρά από ασφαλισμένους αποθηκευτικούς χώρους, ράφια εξοπλισμού και ράβδους, συμπεριλαμβανομένης μιας σχάρας Rhino Rack Pioneer και προστατευτικών θόλων της EGR.

Το διευρυμένο πλαίσιο φιλοξενεί επίσης μια δεξαμενή καυσίμου 208 λίτρων, όπως και μια κυψέλη καυσίμου της RotopaX, καθώς οι ευκαιρίες ανεφοδιασμού είναι λίγες και βρίσκονται πολύ βαθιά μέσα στο πάρκο.

Επιμελώς τοποθετημένα στους χώρους αποθήκευσης βρίσκονται μια σειρά από ειδικά εργαλεία, αλλά και εξοπλισμός επισκευών, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκολλητή Miller EnPak, ενός αεροσυμπιεστή και μιας γεννήτριας.

Την λίστα εξοπλισμού συμπληρώνει ένα βίντσι της WARN Industries ZEON Platinum 12-S, που μπορεί να βγάλει το όχημα από δύσβατα σημεία και χαράδρες.

Επίσης, οι ειδικοί προβολείς οροφής της Baja Designs, φροντίζουν να κάνουν την νύχτα μέρα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Το Ultimate Parks TITAN έχει δυνατότητα ωφέλιμου φορτίου έως 1,3 τόνους με μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 5 τόνων και έτσι η μεταφορά ενός τρέιλερ γεμάτου με εξοπλισμό και προμήθειες δεν αποτελεί πρόβλημα.

Το όλο πακέτο, συμπληρώνει η εμφάνιση του Ultimate Parks TITAN με μια επένδυση με μεμβράνη, τόσο του αμαξώματος όσο και του ρυμουλκούμενου. Το μοναδικό σχέδιο, απεικονίζει τοπογραφικές γραμμές από το βόρειο άκρο του Grand Canyon, σε συνδυασμό με ένα μπλε υπόβαθρο, χαρακτηριστικό του Ιδρύματος του Εθνικού Πάρκου.

Δείτε το στο video που ακολουθεί:

Η Nissan δωρίζει το "Ultimate Parks TITAN" στο Grand Canyon (video)
EVENTS