MENU

Μέσα σε ένα χρόνο η Cupra απέδειξε τις δυνατότητες της στην αγορά, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι (14.400 πωλήσεις). Μετά το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της μάρκας, του Ateca, το πλάνο πωλήσεων προβλέπει διπλασιασμό των μεγεθών μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Το Cupra Formentor είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο με χαρακτήρα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του και εξαιρετική ποιότητα: πιο χαμηλό, με σπορ χαρακτήρα, έντονο πίσω μέρος, ενισχυμένο μήκος καπό, δυναμικές διαστάσεις.

Το αμάξωμα θυμίζει ένα όχημα παντός εδάφους, αλλά η σχεδίαση του Formentor χρησιμοποιεί την αισθητική ώστε να ελαφρύνει τη σιλουέτα του οχήματος. Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το Formentor χρησιμοποιεί μία αδιάκοπη σχεδιαστική γραμμή, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική εμφάνιση του οχήματος.

Η εξωτερική σχεδίαση του Formentor συνδυάζεται με το εσωτερικό του. Η καμπίνα του οχήματος προσφέρει αίσθηση νεωτερισμού και sportiness με την αίσθηση της μάρκας Cupra.

Το ταμπλό βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη ενώ η εσωτερική χρήση του σκούρου χρωμίου και των μαύρων διακοσμητικών προωθούν την αισθητική της καμπίνας.

Τα bucket καθίσματα δίνουν αίσθηση ελαφρότητας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τα διαπιστευτήρια απόδοσης του Formentor, καθώς ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα και σε πιο εργονομική θέση.

Το digital cockpit παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στον οδηγό και ένα πανοραμικό σύστημα πλοήγησης 10 ιντσών παρέχει λειτουργικότητα και σύνδεση με τους επιβαίνοντες.

Το Cupra Formentor έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τη μάρκα στο μέλλον, ενσωματώνοντας ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα προώθησης και παρέχοντας τις επιδόσεις που απαιτούνται από τη Cupra, αλλά με βιώσιμο τρόπο.

Η κινητήρια δύναμη του Formentor είναι ο υβριδικός κινητήρας plug-in υψηλής απόδοσης, ένας κινητήρας σχεδιασμένος να ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις για απόδοση και εγκαινιάζει την ηλεκτρική κατεύθυνση της μάρκας. Σε συνάρτηση με τον βενζινοκινητήρα η συνολική απόδοση είναι 245 ίπποί, ενώ εξοπλίζεται με σύστημα μετάδοσης DSG με διπλό συμπλέκτη.

Η ρύθμιση πλαισίου DCC και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σημαίνουν ότι το όχημα κινείται ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το στυλ οδήγησης, καθώς ο οδηγός κατευθύνει το αυτοκίνητο με το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης.

Όμως, ενώ το Formentor κατασκευάστηκε για να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα δυναμικής, ο συνδυασμός ηλεκτρικής ενέργειας και καύσης επιτρέπει μειωμένη συνολική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το Formentor μπορεί να οδηγηθεί σαν ηλεκτρικό για έως και 50 χιλιόμετρα στο νέο WLTP κύκλο (ισοδύναμο με περίπου 70 χλμ. σε NEDC).

To Cupra Formentor θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου το κοινό θα μπορέσει να το δει από κοντά για πρώτη φορά, παίρνοντας μια γεύση από το μέλλον της μάρκας.

Αποκάλυψη για το πρωτότυπο μοντέλο Cupra Formentor
EVENTS