MENU

Η λογική έλεγε… ποτέ- ή, έστω, το 2187: βλέποντας κανείς την απογοητευτική της εικόνα, το να πιστεύει κανείς πως η καρό σημαία θα ερχόταν νωρίτερα για την κάκιστη Yamaha έμοιαζε με όνειρο θερινής, φθινοπωρινής, χειμερινής και ανοιξιάτικης νυκτός. Πώς στο καλό θα κέρδιζε η Μ1 grand prix σ’ αυτό το MotoGP;

Η λογική έλεγε πως αυτό θα συνέβαινε μόνο αν γινόταν κάποιο θαύμα. Ποιος ανόητος είπε, όμως, πως δε γίνονται δίτροχα θαύματα στις μέρες μας;

Ο Μάβερικ Βινιάλες μπορεί να ξεκίνησε από τη 2η θέση στην Αυστραλία και να έπεσε μέχρι και 9ος μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, όμως μετά το 2ο πέρασμα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, είδε για μια φορά τα ελαστικά να μην «πληγώνουν» ανεπανόρθωτα τη Yamaha, άρχισε να κερδίζει θέσεις και κατάφερε στο τέλος της αγωνιστικής ημέρας να πάρει τη νίκη!

https://twitter.com/hashtag/AustralianGP?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτή ήταν η πρώτη της ιαπωνικής εταιρίας μετά την καρό σημαία του Βαλεντίνο Ρόσι στην Ολλανδία πέρυσι, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των 25 αγώνων μακριά από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου (το μεγαλύτερο στην ιστορία της).

Βέβαια, για να μπορέσει να χορέψει το ισπανικό… ποντίκι, έπρεπε να βγει εκτός μάχης ο πρωταθλητής γάτος: στον 5ο γύρο ο Ζαρκό φρέναρε απότομα και είχε μια τρομακτική πτώση λίγο μετά την ευθεία εκκίνησης- τερματισμού, χτυπώντας στο πίσω μέρος του Μαρκ Μάρκεθ και πληγώνοντας ανεπανόρθωτα τη Honda του. Κάπως έτσι, ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναγκάστηκε να πάει στα πιτ του και να εγκαταλείψει για πρώτη φορά φέτος, αφήνοντας… ορφανή τη νίκη στο Philip Island.

https://www.youtube.com/embed/tbh4FS1o9KM?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Πίσω από τον, σχεδόν ανέλπιστο, νικητή Βινιάλες τερμάτισε ο Αντρέα Ιανόνε της εκπληκτικής στο δεύτερο μισό της σεζόν Suzuki, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να συμπληρώνει το βάθρο.

Μπαουτίστα, Ρινς, Ρόσι (κακός αγώνας, εν τέλει, για τον «Γιατρό», ο οποίος έδειχνε πως μπορεί τη δεύτερη θέση πριν… νοσήσει στους τελευταίους 9 γύρος και πέσει αρκετά πίσω), Μίλερ, Μορμπιντέλι, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Σμιθ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα ενός άκρως ενδιαφέροντα αγώνα- όπως πάντα, δηλαδή, στην Αυστραλία.

Το καταραμένο σερί της Yamaha έλαβε, λοιπόν, τέλος και ο Μάβερικ Βινιάλες ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του κόσμου των 2 τροχών- έστω και για λίγο. Το μεγάλο ζητούμενο για τους «Μπλε», βέβαια, δεν είναι ο ένας αγώνας, αλλά ολόκληρη η σεζόν.

Θα μπορέσουν το 2019 να είναι πιο ανταγωνιστικοί και να βάλουν δύσκολα στον Μάρκεθ και τη Honda (που, θυμίζουμε, θα έχει και τον Λορένθο στο πλευρό του…) και τις Ducati ή θα παραμείνει σάκος του μποξ μ’ εκλάμψεις μεγαλείου.

Όπως θα έλεγε και ο Σαίξπηρ αν έβλεπε MotoGP αντί να γράφει αριστουργήματα: «Αυτό είναι ΤΟ ερώτημα…»

Βαθμολογία αναβατών

1) Μάρκεθ 296

2) Ντοβιτσιόζο 210

3) Ρόσι 195

4) Βινιάλες 180

5) Κράτσλοου 148

6) Πετρούτσι 137

7) Ζαρκό 133

8) Ιανόνε 133

9) Λορένθο 130

10) Ρινς 129

Grand prix Αυστραλίας: Ο Μάβερικ Βινιάλες πήρε τη νίκη
EVENTS