MENU

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια- και αριθμητικώς για να γίνει πιο κατανοητό: 12. Από το 2006 και μέχρι και σήμερα ο απίστευτος Ισπανός τελειώνει κάθε σεζόν της μεγάλης κατηγορίας με τουλάχιστον μία νίκη. Δικαίως υπολογίζεται ως μέλος των “Fantastic 4” του MotoGP- δε νομίζετε;

Ο Ντάνι Πεντρόσα, λοιπόν, έκανε και φέτος το «θαύμα» του: εκκινώντας από τη pole position έφυγε εξαρχής μπροστά και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του, κερδίζοντας στον ιστορικό 3000ό αγώνα μοτοσυκλετών σε όλες τις κατηγορίες.

https://twitter.com/26_DaniPedrosa

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο έτερος αναβάτης της Honda, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος μάζεψε κι άλλο τη διαφορά του στη βαθμολογία από τις δύο Yamaha και δείχνει έτοιμος- μετά το χλιαρό ξεκίνημα το 2017- να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Τρίτος ήταν ο (μάλλον… ευτυχέστερος άνθρωπος του πλανήτη αυτή τη στιγμή) Χόρχε Λορένθο, ο οποίος πήρε το πρώτο του βάθρο με την Ducati, δείχνοντας να βγαίνει από τον αγωνιστικό του λήθαργο και αποδεικνύοντας πως η «Κόκκινη» από δω και πέρα θα είναι και αυτή υπολογίσιμος αντίπαλος.

Τέταρτος ήταν ο- εκπληκτικός και σήμερα- Ζοάν Ζάρκο, 5ος ήταν ο Ντοβιτσιόζο, ενώ Βινιάλες (απογοήτευση μετά τις σημερινές ελεύθερες δοκιμές), Πετρούτσι, Φόλγκερ, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ρόσι (κάκιστος αγώνας για τον «Γιατρό» με σοβαρό πρόβλημα φθοράς στο πίσω ελαστικό) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Κάπως έτσι, με τον Ντάνι Πεντρόσα να γράφει ιστορία επί ισπανικού εδάφους, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις που θέλουν το 2017 να είναι ίσως το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων πολλών ετών: 4 αναβάτες- με τον Ρόσι ακόμα στην κορυφή της βαθμολογίας- βρίσκονται σε απόσταση 10 μόλις βαθμών, ενώ έρχεται «αγριεμένη» από πίσω και η Ducati.

Το ποιος θα πάρει αυτόν τον τίτλο φαντάζει, για την ώρα, ερώτημα που δεν μπορεί ν’ απαντήσει ούτε μάντης με κληρονομικό χάρισμα.

Και, μεταξύ μας, δε θα μπορεί να το απαντήσει για πολύ καιρό ακόμα…

Βαθμολογία αναβατών

1) Ρόσι 62

2) Βινιάλες 60

3) Μάρκεθ 58

4) Πεντρόσα 52

5) Ντοβιτσιόζο 41

6) Ζάρκο 35

7) Κράτσλοου 29

8) Φόλγκερ 29

9) Λορένθο 28

10) Πετρούτσι 26

Grand Prix Χερέθ: Ο Ντάνι Πεντρόσα πήρε τη νίκη