MENU

Κινδύνευε- και το ήξερε: για πρώτη φορά μετά το 2006, σεζόν στην οποία έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP, ο Ντάνι Πεντρόσα έβλεπε σιγά- σιγά το ενδεχόμενο να τελειώσει μια σεζόν χωρίς νίκη να μετατρέπεται από «απίθανο σενάριο», σε «όχι-και-τόσο απίθανο» και μετά σε «σχεδόν βέβαιο». Με 4 αγώνες ν' απομένουν μέχρι το “The end” του 2015, μόνο οι Λορένθο, Ρόσι και Μαρκέθ είχαν γευτεί τη σαμπάνια της πρώτης θέσης.

Κάπως έτσι, στον εντός έδρας αγώνα της Honda στο Μοτέγκι, ο Ντάνι ήξερε πως αν ήθελε να συνεχίσει το δεκαετές «σερί» του έπρεπε να κερδίσει. Ωστόσο, τα πράγματα σήμερα ξεκίνησαν ιδεατά για έναν άλλον Ισπανό- τον Χόρχε Λορένθο.

Ο αναβάτης της Yamaha μπορεί να είδε τον Ρόσι να τον περνά στην εκκίνηση, όμως ανέκτησε αμέσως την πρωτοπορία και μετά χάθηκε στον ορίζοντα, κάνοντας διαφορά σχεδόν 4 δευτερολέπτων από τον Ιταλό, που έβλεπε σ' εκείνο το σημείο του αγώνα την υπέρ του διαφορά στη βαθμολογία να μειώνεται στους 9 βαθμούς.

Αλλά τα πάντα έμελλε ν' αλλάξουν από τον 13ο γύρο και μετά: ο Πεντρόσα βρήκε το χρονόμετρο και το διέλυσε, καθώς η φθορά του εμπρός ελαστικού του ήταν σαφώς μικρότερη από των δύο προπορευόμενων. Έτσι, πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες πρώτα τον «Βάλε» και μετά τον Λορένθο, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση μέχρι την πρώτη καρό σημαία του 2015 και συμπληρώνοντας 50 νίκες καριέρας σε όλες τις κατηγορίες.

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ένας τρισευτυχισμένος «Γιατρός», που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Χόρχε μετά δυσκολίας κρατιόταν αξιοπρεπώς στην ολοένα και πιο στεγνή πίστα (το grand prix είχε ξεκινήσει με αρκετό νερό). Έτσι, τρεις αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν, αντί να χάσει βαθμούς, πήγε τη διαφορά στους 18 και παίζει με τα λευκά στη σκακιέρα με λογότυπο «Παγκόσμιος Πρωταθλητής» πάνω της.

Μαρκέθ (εμφανώς επηρεασμένος από την επέμβαση στο χέρι), Ντοβιτσιόζο, Κράτσλοου, Σμιθ, Νακασούγκα, Μπαρμπερά και Ρέντινγκ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του Ιαπωνικού αγώνα, που μέχρι το μέσον του κυμαινόταν στα όρια της αργυρής μετριότητας, πριν φορέσει το γνωστό- για MotoGP- εντυπωσιακό προσωπείο του.

Η τελική ευθεία, λοιπόν, του φετινού πρωταθλήματος είναι εδώ: Αυστραλία, Μαλαισία και Βαλένθια είναι οι τρεις πίστες που απομένουν. Ο Ρόσι προηγείται με 283 βαθμούς, έναντι 265 του Λορένθο και είναι οι μόνοι- και μαθηματικά, πλέον- που μπορούν να πάρουν τον τίτλο.

Το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή έχει αρχίσει να λαξεύεται. Το ερώτημα είναι ποιος εκ των δύο θα το φορέσει ως άλλο κράνος στο κεφάλι του.

Για την ώρα, αυτό απαντάται ως εξής: «...»

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ

Υπερηχητικός Πεντρόσα στο Μοτέγκι!