MENU

Ο αθλητικός διευθυντής της Force India, Ότμαρ Ζαφνάουερ, μετά το νέο τρακάρισμα τον δύο team mate έκανε δηλώσεις σε έντονο ύφος αναφέροντας πως πολλά θα αλλάξουν στα τελευταία έξι Grand Prix.

«Δεν ήξερα πως έχω να κάνω με 12χρονα. Δεν θυμήθηκα εδώ να ξανακάνω το μάθημα, ίσως θα έπρεπε να το έκανα... Αλλά κάναμε μια σύσκεψη και πλέον το ξέρουν. Μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα ξαναμονομαχήσουν ο ένας με τον άλλον. Θα υπάρχουν αυστηρές οδηγίες της ομάδας. Δεν υπήρχε χώρος ώστε να χωρέσει ο Εστεμπάν. Ο Τσέκο θα έπρεπε να του είχε αφήσει χώρο και μπορούσε να το κάνει. Είναι απαράδεκτο. Δεν είναι πια μια σύμπτωση. Είμαι έξαλλος.

Πιστεύω πως όπως δεν πρέπει να το κάνεις εσύ στον team mate σου, έτσι δεν πρέπει εκείνος να το κάνει σε εσένα. Αν υπάρχει ένα άλλο αυτοκίνητο δίπλα σας, μπροστά σας ή πίσω σας, τότε θα πρέπει να δείχνετε σεβασμό. Είναι ένα πολύ απλό θέμα. Στον επόμενο αγώνα θα πούμε για άλλη μια φορά τους κανόνες και δεν θα συμβεί ξανά, είναι τόσο απλό».

Για την απόφαση της FIA να μην λάβει μέτρα, είπε: «Το κοίταξαν και είπαν πως είναι αγωνιστικό συμβάν και είμαι βέβαιος ότι, αν δεν ήταν team mates θα υπήρχε ποινή. Από τη δική μου προοπτική, πρέπει να αφήνεις πάντα χώρο στο team mate σου... Διάολε, η ομάδα έρχεται πρώτη».

Για τα νέα μέτρα που θα πάρει η ομάδα: «Το θέμα είναι πως μπορεί να είσαι ένας ιδιοκτήτης ομάδας ή ένας αγωνιστικός διευθυντής, αλλά οι γρήγοροι... είναι εκεί μέσα στην πίστα με το αίμα τους να βράζει και δεν μπορώ να τους ελέγξω. Το φέρσιμο του Τσέκο μας έκανε κακό. Πέταξε στα σκουπίδια 10-12 βαθμούς. Είναι κρίμα να έχουμε ανταγωνιστικό μονοθέσιο, να έχουμε γρήγορους οδηγούς και να πετάμε στα σκουπίδια βαθμούς επειδή οι οδηγοί μας είναι 12 χρονών!!! Βράζω είμαι έξαλλος. Μην κοιτάτε που γελάω (γέλια). Τώρα θα ακούνε με μεγάλη προσοχή τι τους λέμε πριν τον αγώνα και κατά την διάρκεια του αγώνα στον ασύρματο. Εκεί να δείτε γέλια...».

Σταματάνε οι... μάχες Οκόν και Πέρεζ