MENU

Ο Λούις Χάμιλτον έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα τίτλου, εξασφαλίζοντας την δέκατη προσωπική pole positon για την τρέχουσα περίοδο, την υπ΄αριθμόν 71 στην καριέρα tτου και παρθενική στην πίστα της Σουζούκα.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κυριάρχησε ολοκληρωτικά σημειώνοντας ρεκόρ χρόνου στην εν λόγω πίστα με 1:27.319.

Ο ομόσταυλός του, Βάλτερι Μπότας ήταν κατά 0.332 δευτερόλεπτα πιο αργός, καταλήγοντας δεύτερος και ολοκληρώνοντας το 1-2 για τη Mercedes.

Τις θέσεις 4-5 κατέλαβαν οι Ρικιάρντο και Φερστάπεν χάριν της Red Bull, με τους Ραικόνεν, Οκόν, Πέρεζ, Μάσα και Αλόνσο να ακολουθούν.

Οι Στόφελ Φαντόρν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Τζόλιον Πάλμερ και Κάρλος Σάινθ έμειναν εκτός δεκάδας και οι Ρομάν Γκροζάν, Πιερ Γκασλί, Λανς Στρολ, Μάρκους Έρικσον και Πασκάλ Βερλάιν αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπότας θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση στο αυριανό GP, καθώς χθες αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων, δεχόμενος την ανάλογη τιμωρία.

«Δεν είχα ποτέ τη θέα από αυτή τη θέση σε αυτήν την πίστα. Η Φεράρι θα είναι πολύ γρήγορη αύριο, για αυτό πρέπει να είμαστε καλοί», τόνισε ο Χάμιλτον.

Ο Βρετανός αύξησε κι άλλο τη διαφορά του στην πρώτη θέση των περισσότερων pole positions, έχοντας 71, με τον θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ να έχει σταματήσει στις 68. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ υπολείπεται μιας ακόμη για να φθάσει τις 50.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θρίαμβος Χάμιλτον στη Σουζούκα