MENU

Θυμίζει, από την αρχή του αγωνιστικού τριήμερου, θηρίο στο ταχύτατο κλουβί (το μονοθέσιο, δηλαδή, της Μερσέντες): η Φεράρι και ο Φέτελ έχουν αποδειχτεί όχι απλά σκληρά καρύδια φέτος, όμως αυτή τη στιγμή φαντάζουν- έστω και οριακά- το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Ο ίδιος, από την άλλη, όχι δεν κάνει τον αναμενόμενο περίπατο, όμως μετά και το Μονακό έχασε σημαντικό έδαφος. Επομένως, στον αγαπημένο του Καναδά, ο Λιούις Χάμιλτον έπρεπε ν' αντιδράσει.

Και, φυσικά, το έκανε: μ' έναν εξωπραγματικό χρόνο (3.3 δέκατα ταχύτερος από τον δεύτερο!) ο “Billion Dollar Man” πήρε την 65η pole της καριέρας του ισοφαρίζοντας τον Άιρτον Σένα στην σχετική λίστα. Πλέον, υπολείπεται μόλις 4 από το να μείνει μόνος πρώτος, ξεπερνώντας και τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ήταν ο... “best of the rest”, με τον Βάλτερι Μπότας τρίτο και τον Κίμι Ράικονεν 4ο. Φερστάπεν και Ρικιάρντο (5ος και 6ος αντίστοιχα) πήραν την συνήθη θέση της Ρεντ Μπουλ στις φετινές κατατακτήριες, με τους Μάσα, Πέρεζ, Οκόν και Χούλκενμπεργκ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Αλόνσο (12ος).

Αύριο το βράδυ, λοιπόν, στις 21:00 ώρα Ελλάδας ο Χάμιλτον θα επιχειρήσει να πάρει ακόμα μία νίκη στον Καναδά και να μπει εκ νέου στο σωστό μονοπάτι.

Αυτό που στο τέλος του οδηγεί στον παγκόσμιο τίτλο.

Άραγε, ποια είναι η γνώμη του Φέτελ πάνω σ' αυτό;

Grand Prix Καναδά: ο Λιούις Χάμιλτον στην pole position