MENU

Η μοτοσικλέτα Renard GT συνδυάζει μια αθόρυβη αισθητική με μηχανική ευφυΐα – ένα εξαιρετικά ελαφρύ σύνθετο ενιαίο αμάξωμα, έναν κινητήρα V2 τοποθετημένο δια μήκος της μοτοσικλέτας και εξαρτήματα που παρέχουν υψηλές επιδόσεις.

Το αμάξωμα της GT ενσωματώνει το πλαίσιο της μηχανής, το ρεζερβουάρ βενζίνης και το κιβώτιο αέρα σε μια ενιαία φέρουσα δομή. Το κομψό, στιβαρό εξωτερικό προσδίδει στη Renard τη χαρακτηριστική της εμφάνιση.

The Renard GT Motorcycle from Estland

Ιστορία των μοτοσικλετών Renard

Το 1938, ο Εσθονός επιχειρηματίας J. Laan ίδρυσε έναν κατασκευαστή μηχανοκίνητων ποδηλάτων στην πρωτεύουσα Ταλίν και την ονόμασε Renard Cycles. Renard σημαίνει στα γαλλικά «αλεπού» και το κεφάλι μιας αλεπούς αποτέλεσε το αρχικό λογότυπο της Renard. Τα πρώτα Renard ήταν απλά μηχανοκίνητα ποδήλατα με σκελετό σωλήνα, εξοπλισμένα με κινητήρα Sachs 98cc. Τα Renard ήταν οπτικά παρόμοια με τα σύγχρονα τους, μια μοτοσικλέτα που ονομαζόταν Wanderer, αν και ορισμένα από τα εξαρτήματα είχαν διαφορετική εμφάνιση- ο σκελετός, τα προστατευτικά και το ρεζερβουάρ βενζίνης ήταν βαμμένα μαύρα και διακοσμημένα με χρυσές λωρίδες.

Κατά τον καταστροφικό βομβαρδισμό του Μαρτίου 1944, το εργοστάσιο δέχτηκε άμεσο χτύπημα και καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αναδυόμενη εσθονική βιομηχανία μοτοσικλετών δεν έγινε τίποτα περισσότερο από μια ανάμνηση.

Το πρωτότυπο Renard Grand Tourer 2010 είναι ένα σπορ power cruiser, σύμβολο ατομικότητας και δύναμης, με τον καλύτερο χειρισμό στην κατηγορία του και ενσωματωμένη ποιότητα. Το DNA του Renard Grand Tourer είναι μηχανική ευφυΐα – ένα εξαιρετικά ελαφρύ σύνθετο αμάξωμα, ένας διαμήκης τοποθετημένος V2 κινητήρας και εξαρτήματα που αντιπροσωπεύουν την αιχμή του δόρατος της βιομηχανίας μοτοσικλετών.

Το μονοκόκ του Renard GT από ανθρακονήματα ζυγίζει μόλις 11 κιλά και είναι ενισχυμένο με Kevlar, ώστε να είναι ανθεκτικό σε χτυπήματα και κραδασμούς. Χάρη στην αυξημένη διατομή, το σύνθετο σώμα είναι πιο άκαμπτο από ένα κανονικό πλαίσιο σωλήνα, και έτσι εξασφαλίζει πολύ ακριβή οδήγηση. Το unibody ενσωματώνει το πλαίσιο της μοτοσικλέτας, τις γόνδολες, το ρεζερβουάρ βενζίνης και το κιβώτιο αέρα σε μια ενιαία φέρουσα δομή. Το κομψό, χωρίς υπερβολές εξωτερικό προσδίδει στη Renard τη χαρακτηριστική της εμφάνιση. Η ανάρτηση της GT είναι ρυθμιζόμενη σε τρεις διαστάσεις και ρυθμισμένη στην εντέλεια.

The Renard GT Motorcycle from Estland

Τα ελαφριά εξαρτήματα του Grand Tourer από σκληρυμένο αλουμίνιο (αλουμίνιο αεροσκαφών) σχεδιάζονται και μοντελοποιούνται σε 3D και στη συνέχεια φρεζάρονται από ένα συμπαγές μπλοκ με μηχανές CNC. Αυτά τα εξαρτήματα παρέχουν ποιότητα, αξιοπιστία και εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Ισχυρός κινητήρας V2

Ο διαμήκως τοποθετημένος κινητήρας V2 90° του Renard είναι ισχυρός και ισχυρός και παράγει επαρκή ροπή στις χαμηλές στροφές. Το Grand Tourer παρέχει μεταξένια ομαλή επιτάχυνση από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης μέχρι το τέλος της μοναχικής ευθείας. Ο σύγχρονος αερόψυκτος κινητήρας αποδίδει περίπου 130 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και το GT takes έχει τελική ταχύτητα 250 km/h. Το άκαμπτο κέλυφος του αμαξώματος, οι μειωμένες περιστροφικές μάζες και το χαμηλό κέντρο βάρους σημαίνουν ότι ο αναβάτης του Renard GT θα απολαμβάνει τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε ελιγμό. Πρόκειται για τη λεπίδα ενός χειρουργού σε δύο τροχούς, που σας προσφέρει ολοκληρωμένη και ισχυρή εμπειρία οδήγησης.

Τεχνικές προδιαγραφές

Τύπος κινητήρα: Moto Guzzi Quattrovalvole: V2 90°

Displacement: 1151 cm3

Wheelbase: 1450 mm

Trail: 97 mm

Caster angle: 23°

Dry weight: 190 kg

Peak horsepower: 125 hp (90kW) στα 8000 RPM

Μέγιστη ροπή: 120 Nm στα 6000 RPM

Μέγιστη ταχύτητα: 230 km/h

Πηγή: newsbeast.gr

Renard GT Motorcylce: Η «αλεπού» με τον φουτουριστικό σχεδιασμό
EVENTS