MENU

Στον 38ο γύρο του Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, ο Ολλανδός πήρε εντολή να δώσει τη θέση στον οδηγό της Mercedes. Πριν τη στροφή 27, άρχισε να μειώνει ταχύτητα σε σημείο που τα μονοθέσια κινούνταν με 320 χλμ/ώρα με τον Χάμιλτον να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει. Οι δυο τους είχαν επαφή, με το μονοθέσιο της Mercedes να έχει ζημιά στην εμπρός αεροτομή.

Μετά τον αγώνα, οι αγωνοδίκες κάλεσαν και τους δύο οδηγούς για να δώσουν εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε. Εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, αποφάσισαν να επιβάλουν ποινή 10 δευτερολέπτων στον συνολικό χρόνο του Φερστάπεν. Ο χρόνος αυτός προστίθεται στα επιπλέον 5 δευτερόλεπτα που δέχθηκε ο Ολλανδός για το γεγονός πως πήρε παράνομο πλεονέκτημα στη μάχη του με τον Χάμιλτον. Επιπλέον, επέβαλαν 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Η ποινή αυτή δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα του αγώνα, με τον Φερστάπεν να παραμένει στη δεύτερη θέση και οι δύο μονομάχοι του Τίτλου πηγαίνουν ισόβαθμοι στον μεγάλο τελικό του Άμπου Ντάμπι.

Και τελικά...ποινή στον Φερστάπεν!
EVENTS