MENU

Είναι μία πόλη με μαγική λάμψη όπου αντίγραφα μνημείων όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο Πύργος του Άιφελ ή οι Αιγυπτιακές Πυραμίδες και περιοχών όπως τα Κανάλια της Βενετίας, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για εντυπωσιακά συγκροτήματα ξενοδοχείων και καζίνο. Σωσίες του Elvis σε καλωσορίζουν σε κάθε γωνιά του δρόμου, ενώ το ίδιο το Las Vegas μοιάζει να προέρχεται από έναν άλλο κόσμο λόγω της θέσης του στη μέση της ερήμου της Νεβάδα.

Εκεί όπου οι τεράστιες λιμουζίνες, τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα και τα pick-ups με τους θηριώδεις κινητήρες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, μόνο ένα πραγματικά καταπληκτικό αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Για παράδειγμα, ένα πλήρως ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Και είναι γεγονός: Στο Las Vegas, το νέο MINI Cooper SE είναι ένα πραγματικά εξωτικό αυτοκίνητο με υψηλή συναισθηματική απήχηση.

Όσοι διασχίζουν την “Strip” με το ηλεκτρικό MINI και μηδενικές εκπομπές συγκεντρώνουν βλέμματα θαυμασμού και επιδοκιμασίας από τους περαστικούς.

Η πιο διάσημη λεωφόρος της πόλης έχει μήκος σχεδόν 7 χλμ. και εκτείνεται από τον βορρά προς νότο. Παραταγμένα, το ένα δίπλα στο άλλο, ξενοδοχεία με ηχηρά ονόματα όπως “Venetian”, “Mirage”, “Flamingo”, “Caesars Palace”, “Bellagio”, “MGM Grand”, “New York, New York” ή “Luxor” καταλήγουν στην θρυλική πινακίδα που καλωσορίζει τους επισκέπτες στην πόλη “Welcome to Fabulous Las Vegas” προσκαλώντας τους για ένα ακόμα φωτογραφικό ενσταντανέ.

Ενώ κινείται αβίαστα στην “Strip”, το καταπληκτικό MINI Cooper SE εντυπωσιάζει με ζωηρές αλλά σχεδόν αθόρυβες εκρήξεις επιτάχυνσης. Η διαδρομή από τον ένα φωτεινό σηματοδότη στον επόμενο προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για χρήση της ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης δύο σταδίων.

Ανάλογα με τον όγκο της κυκλοφορίας, το κάθε στάδιο έχει τη δική του συμβολή. Εάν επιλέξετε ισχυρή ανάκτηση ενέργειας, το ηλεκτρικό MINI επιβραδύνει έντονα μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζι.

Αυτό το πρόγραμμα ανατροφοδοτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας στη μπαταρία υψηλής τάσης. Στο άλλο πρόγραμμα, το αυτοκίνητο ρολάρει μέχρι να σταματήσει σε χαλαρό ρυθμό και με μειωμένη παρέμβαση πέδησης.

Όταν βραδιάζει στο Las Vegas, οι προσόψεις των κτιρίων, τα διαφημιστικά ταμπλό, οι πινακίδες σήμανσης κατεύθυνσης και οι προβολείς σχηματίζουν έναν πολύχρωμο, απαστράπτοντα και εκθαμβωτικό καμβά από φωτεινούς σωλήνες neon και μονάδες LED.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο του Las Vegas κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει την κατανάλωση των ενεργειακών πόρων. Όλα τα δημόσια κτίρια παράγουν τώρα δική τους ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Επίσης υπάρχουν σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Το ηλεκτρικό MINI επαναφορτίζει τις μπαταρίες του ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα την επόμενη μέρα.

“What happens in Vegas, stays in Vegas”, είναι ένα διάσημο ρητό μεταξύ των επισκεπτών που υπόσχεται εχεμύθεια. Αλλά στην εποχή του livestream των social-media, είναι σχεδόν αδύνατον να σταματήσεις τη διαρροή ‘άβολων’ περιστατικών στον έξω κόσμο.

Όλο και περισσότεροι τουρίστες επιθυμούν να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα στα περίχωρα της πόλης. Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την “Strip”, το Red Rock Canyon την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος είναι ένα υπερθέαμα χρωμάτων που ακτινοβολούν πάνω στους αμμόλιθους προσδίδοντάς τους μία κόκκινη λάμψη. Λίγο αργότερα, η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά.

Αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να μετρηθεί, το θερμόμετρο εκεί θα έδειχνε 50 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά. Κάτω από τον καυτό ήλιο, ο υδράργυρος ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα. Η μπαταρία οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου σύντομα αποφορτίζεται λόγω υπερθέρμανσης της συσκευής όταν εκτίθεται σε τέτοιες συνθήκες.

Αντίθετα, η μπαταρία υψηλής τάσης του νέου MINI Cooper SE παραμένει “cool”. Η αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 235 και 270 χλμ. με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία, και αποφορτίζεται πολύ σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ένα άκρως αποτελεσματικό σύστημα ψύξης για το εσωτερικό και τη μπαταρία υψηλής τάσης.

Με την αποδοτική τεχνολογία αντλίας θερμότητας, και το σύστημα κλιματισμού λειτουργεί εξαιρετικά. Επίσης επιτρέπει τη λειτουργία pre-conditioning στο εσωτερικό. Μετά το περπάτημα στο Red Rock Canyon, μία δροσερή καμπίνα περιμένει τον οδηγό του ηλεκτρικού MINI.

Η εφαρμογή MINI Connected remote app επιτρέπει ακόμα και την απομακρυσμένη ενεργοποίηση του pre-conditioning– με την προϋπόθεση ότι το smartphone δεν έχει αποφορτιστεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Μία ακόμα δημοφιλής διαδρομή φέρνει τους επισκέπτες στο Φράγμα Χούβερ (Hoover Dam) που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Las Vegas.

Μέσω της τοξωτής γέφυρα Mike O’Callaghan – Pat Tillman Memorial Bridge ο αυτοκινητόδρομος Highway 93 διασχίζει τον Ποταμό Colorado και το φαράγγι που έχει διαμορφωθεί, προσφέροντας εκπληκτική θέα του φράγματος στην κοιλάδα.

Αυτό σταματά τη ροή του ποταμού στη Λίμνη Mead και τροφοδοτεί το Las Vegas με πόσιμο νερό. 17 υδροηλεκτρικές τουρμπίνες αξιοποιούν τη δύναμη του νερού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα δημιουργούνται δίπλα στο φράγμα ως αποτέλεσμα της παραγωγής ενέργειας με μηδενικούς ρύπους.

Αυτά τα κύματα ενθαρρύνουν τους μηχανικούς εξέλιξης του BMW Group να επιλέγουν τη διαδρομή προς το φράγμα Hoover όταν δοκιμάζουν πρωτότυπα νέα μοντέλα στην Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley), για να ελέγξουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα σε συνθήκες υψηλής καταπόνησης.

Τέτοιες δοκιμές έχουν βελτιώσει σημαντικά την ηλεκτρομαγνητική θωράκιση τις τελευταίες δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, τα ηλεκτρονικά συστήματα του MINI Cooper SE παραμένουν ανεπηρέαστα στη διαδρομή πάνω από το φράγμα, ενώ οι επιβάτες δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν αυτό το ανθρώπινο θαύμα της σύγχρονης μηχανικής.

(Η εκδρομή του ηλεκτρικού MINI στη Νεβάδα πραγματοποιήθηκε πριν το ξέσπασμα του COVID -19. Η MINI και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης τους και δεν επικροτούν ένα τέτοιο ταξίδι την εποχή αυτή, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία και ευημερία όλων).

Τι κάνει το νέο ηλεκτρικό Mini στο Las Vegas;
EVENTS