MENU
Nissan Juke 2020 in greece

Η εμπορική διάθεση του πρωτοποριακού JUKE ξεκίνησε αρχικά πριν από μια δεκαετία και έφτασε σε πωλήσεις το 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Το νέο Nissan JUKE έχει αλλάξει εμφάνιση και πλέον εξοπλίζεται με έναν μικρό turbo 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα που είναι οικονομικός και συνάμα αποδοτικός.
Το σύνολο του 1.0 λίτρου είναι συμπαγές και ελαφρύ και διαθέτει ένα υπερσυμπιεστή, αποδίδει 117 ίππους και 180Nm ροπής (200Nm με λειτουργία over boost).

που είναι συμπαγής, ελαφρύς, εξαιρετικά αποδοτικός και οικονομικός.

Για πρώτη φορά και σε συνδυασμό με ένα καινούργιο πλαίσιο, το νέο JUKE είναι διαθέσιμο με την επιλογή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, με paddle shifters ή με πλήρη αυτόματη λειτουργία.

Είναι "χτισμένο" στην πλατφόρμα CMF-B και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής της Nissan στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις πωλήσεις του μοντέλου να έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, το οποίο έχει μεγαλώσει λίγο σε διαστάσεις με νέους προβολείς LED σε σχήμα Y.

Το νέο JUKE είναι πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των 422 λίτρων, που πλέον προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να προσθέσουν τη δική τους ξεχωριστή “πινελιά” και να εκφράσουν το δικό τους στυλ υπάρχουν αρκετά πακέτα εξατομίκευσης μέσω της N-Design. Συνολικά, η N-Design, προσφέρει 20 συνδυασμούς για εξατομίκευση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του νέου JUKE.

Η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί, επιτυγχάνοντας 5,9l / 100km (WLTP) με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 6,0l /100km με το DCT (WLTP), βάσει κατασκευαστή.

Κατακτώντας την κορυφαία αξιολόγηση των πέντε αστέρων για το 2019 από το Euro NCAP, το νέο Nissan JUKE είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης και επιλογών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν την Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, την Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, την Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και την Παρέμβαση Τυφλού Σημείου.

Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το νέο JUKE πίσω στη λωρίδα του.

Παράλληλα, η τεχνολογία ProPILOT της Nissan, η οποία προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση, θα είναι διαθέσιμη στο JUKE για πρώτη φορά.

Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Στο δρόμο, στη σύντομη διαδρομή μας από την Αττική μέχρι την Λιβαδειά, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο είναι σταθερό στο δρόμο και βελτιωμένο συνολικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο του. 

Ακόμα και με υψηλές ταχύτητες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα επίπεδα θορύβου παραμένουν χαμηλά και το ταξίδι είναι άνετο και ευχάριστο.

Το νέο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων ήταν μια πολύ καλή προσθήκη και εάν θελήσει κανείς ακόμα περισσότερη άνεση καλό είναι να επιλέξει το αυτόματο. 

Το νέο JUKE ξεκινά από τις 17.900 ευρώ και βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.

 

Δοκιμάζουμε το ολοκαίνουργιο Nissan JUKE στην Βοιωτία (video)
EVENTS