Ο Μονεγάσκος οδηγός κινδυνεύει με ποινή μετά το Sprint Qualifying της Κίνας, εφόσον αποδειχθεί ότι παρεμπόδισε άλλο πιλότο που βρισκόταν σε γρήγορο γύρο.
Αν αποδειχθεί ότι όντως παραβίασε το άρθρο 33.4 των κανονισμών, τότε ο Σαρλ Λεκλέρ θα δεχθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση, που θα του προστεθεί στην 4η θέση που κέρδισε στο Sprint Qualifying. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει: “σε καμία στιγμή δεν επιτρέπεται ένα αυτοκίνητο να οδηγείται αδικαιολόγητα αργά, με απρόβλεπτο τρόπο ή με τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί δυνητικά επικίνδυνος για άλλους οδηγούς ή οποιοδήποτε άλλο άτομο”.
Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεκλέρ:
“Πάσχιζα λίγο στη δική μου πλευρά του γκαράζ. Από την αρχή ήμουν ένα βήμα πίσω από τον Λιούις, που ήταν απλώς ταχύτερος σήμερα. Εγώ είχα πρόβλημα στις στροφές 2-3, όπως και πέρσι, και είναι κρίμα.
Πέραν αυτού, είμαστε όλοι κοντά. Εϊναι κρίμα που εκκινούμε από την 4η θέση, αλλά ο Λιούις είναι στην πολ ποζίσιον κι ελπίζουμε να έχουμε καλό αγώνα αύριο.
Όσο για τη διαχείριση των ελαστικών στις δοκιμές, πασχίσαμε να φέρουμε τα πάντα στο σωστό παράθυρο [θερμικής] λειτουργίας. Αλλά στο τέλος ένιωσα λίγο καλύτερα στις κατατακτήριες, αν και όχι όσο θα ήθελα.
Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε για τις αυριανές κατατακτήριες. Ο αγώνας θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Πώς να κάνουμε reset; Πρώτα από όλα, υπάρχει ο αγώνας Sprint που πιστεύω ότι θα κρύβει παγίδες για τα ελαστικά. Οπότε πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτό, και μετά θα δούμε τι θα γίνει στις άλλες κατατακτήριες”,