MENU

Και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι μοναδικά και παραχθούν μόνο ένα από το καθένα. Είναι το αποκορύφωμα της έμφασης της Lamborghini στην εξατομίκευση, εμπλέκοντας τον πελάτη από την αρχή για τη δημιουργία των μοντέλων.

"Ο κινητήρας V12 είναι ένας από τους πυλώνες της ιστορίας μας και της επιτυχίας της μάρκας μας", δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini. "Καθώς οδεύουμε προς την υιοθέτηση μιας νέας εποχής υβριδισμού στην καρδιά της στρατηγικής μας Cor Tauri, αυτός είναι ο τρόπος της Lamborghini να γιορτάσει τον ατμοσφαιρικό V12  με δύο μοναδικά οχήματα...", συμπλήρωσε ο Winkelmann.

Lamborghini Invencible

Τα δύο one-off αυτοκίνητα διαμορφώθηκαν από το Lamborghini Centro Stile ως η πεμπτουσία της μέγιστης δημιουργικότητας με τη χρήση της πλατφόρμας V12.

Οι Invencible και Autentica αποτίουν φόρο τιμής σε αριστουργήματα του σχεδιασμού της Lamborghini: τη Sesto Elemento -ένας φόρος τιμής στο χαμηλό βάρος και το motorsport που χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη πίσω πτέρυγα- τη Reventοn και τη Veneno, η οποία οδηγεί την αναζήτηση της αεροδυναμικής τελειότητας στα άκρα.

Lamborghini Autentica

Και οι δύο στηρίζονται στο πλαίσιο της Aventador

Και τα δύο νέα αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα από την Aventador, που παράγεται στην Sant'Agata, μαζί με πλήρες αμάξωμα από ανθρακονήματα που ενσωματώνει σχεδιασμό και τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν επιτυχώς από τη Lamborghini στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το επιβλητικό καπό επαναλαμβάνει εκείνο της Essenza SCV12, μαζί με το έντονο εμπρός splitter.

Το εξάγωνο, γνωστό μοτίβο του σύγχρονου σχεδιασμού της Lamborghini, ενσωματώνεται αρμονικά αλλά και εμφανώς στα διακριτικά οπτικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τα εντυπωσιακά εμπρός και πίσω φώτων που τονίζεται από τα εξαγωνικά φώτα πορείας LED. Στο καπό, οι εισαγωγές αέρα θυμίζουν εκείνες της Sesto Elemento, και τα ίδια στοιχεία επαναλαμβάνονται στην κεντρική τριπλή εξάτμιση με απολήξεις Inconel: ένα ειδικό κράμα χάλυβα υψηλής απόδοσης που προέρχεται από την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Lamborghini Autentica

Στο εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων κυριαρχούν οι καθαρές γραμμές, με ένα μινιμαλιστικό ταμπλό που ενισχύεται από εξαγωνικούς αεραγωγούς τρισδιάστατης εκτύπωσης και χωρίς όργανα στην κονσόλα, για να τονιστεί η ελαφρότητα της καμπίνας και να επικεντρωθεί η προσοχή στην καθαρή οδηγική απόλαυση. Το ίδιο το κόκπιτ είναι πλαισιωμένο από ανθρακονήματα, με μια ψηφιακή οθόνη ενδείξεων με ειδικά γραφικά για κάθε αυτοκίνητο.

Λίγα λόγια για την Invencible

Το κουπέ Invencible είναι βαμμένο σε Rosso Efesto και συμπληρώνεται από μαρσπιέ και πλαίσια θυρών από ανθρακονήματα, όπως και οι δαγκάνες των φρένων σε Rosso Mars, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τροχούς με μονό παξιμάδι και κάλυμμα από ανθρακονήματα για τον εξαερισμό του συγκροτήματος των φρένων. Στις πόρτες, υπάρχουν δύο εμφανή εξαγωνικά τρίχρωμα: ένας φόρος τιμής στην ιταλική σημαία, που επαναλαμβάνεται στις επενδύσεις των θυρών καθώς και στο τιμόνι.

Lamborghini Invencible

Το εσωτερικό, στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, έρχεται σε αντίθεση με το δέρμα Rosso Alala και το Nero Cosmus Alcantara, που τονίζεται από εξατομικευμένα κεντήματα σε Rosso Alala και Nero Ade. Το ταμπλό διαθέτει ένα λογότυπο της Lamborghini σε Rosso Efesto: το ίδιο χρώμα που χρησιμοποιείται για τα paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Lamborghini Invencible

Και λίγα λόγια για την roadster Autentica

H Autentica roadster διαθέτει αμάξωμα σε Grigio Titans με λεπτομέρειες σε Matt Black και ένα χρώμα Giallo Auge: ένα χρώμα που επαναλαμβάνεται στις δαγκάνες των φρένων καθώς και στα κύρια αεροδυναμικά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν το μπροστινό splitter, και την προερχόμενη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πίσω πτέρυγα που βελτιστοποιεί το αεροδυναμικό φορτίο, πλαισιωμένη από ένα ζευγάρι πτερύγια.

Το προφίλ του αυτοκινήτου καθίσταται μοναδικό από δύο θόλους με ενσωματωμένα rollbars, εμπνευσμένα από ανοιχτά αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος. Το ανοιχτό εσωτερικό διαθέτει κεντήματα σε Giallo Taurus, με δερμάτινη ταπετσαρία Nero Ade σε αντίθεση και δίχρωμη Alcantara Nero Cosmus και Grigio Octans.

Lamborghini Invencible

Αντίο V12, δεν θα σε ξαναδούμε ποτέ σε Lamborghini

Οι Invencible και Autentica είναι τα τελευταία αυτοκίνητα της Lamborghini εξοπλισμένα με 12κύλινδρο κινητήρα 6,5 λίτρων τοποθετημένο κατά μήκος στο πίσω μέρος (Longitudinale Posteriore: "LP") πριν από τη μετάβαση στην υβριδική εποχή. Ο τελευταίος χαιρετισμός στην απερχόμενη Lamborghini V12 κινητήρια μονάδα αποδίδει 770 ίππους και μέγιστη ροπή 720 Nm στις 6.750 σ.α.λ., σε συνδυασμό με ένα επτατάχυτο κιβώτιο ISR, τετρακίνηση και το σύστημα Lamborghini Dynamic Steering που ελέγχει και τους τέσσερις τροχούς.

Πηγή: topgeargreece.gr

Νέες Lamborghini Autentica και Invencible: Μοναδικές και οι τελευταίες με V12 (pics)
EVENTS