MENU

Η πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην άρση βαρών και νυν γενική αρχηγός του τμήματος στον ΠΑΟΚ, Μαρία Παναγιωτίδου, η οποία ανέλαβε πολύ πρόσφατα καθήκοντα σημείωσε για το πώς πήρε την απόφαση να αναλάβει διοικητική θέση τρία χρόνια αφότου ολοκλήρωσε την αγωνιστική δράση: «Μου έγινε πρόταση από τον Χάρη Μάλλιο, έφορο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και γενικό αρχηγό βαρέων αθλημάτων. Στην αρχή ομολογώ ότι ήμουν διστακτική, όμως σκέφτηκα ότι ήταν καθήκον και υποχρέωση να ενταχθώ στο δυναμικό της ομάδας και να αγωνιστώ από άλλο πόστο πια για το συμφέρον των αθλητών, όχι μόνο σε συλλογικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο». 

Αναφορικά με την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι υπογράμμισε: «Αν και μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζαμε που θα γίνει, ομολογώ ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι τελικά φιλοξενήθηκε στο Λουτράκι. Πρόκειται για εξαιρετικές εγκαταστάσεις, όπου η διαμονή, η διατροφή και οι αγώνες γίνονται στον ίδιο χώρο, γεγονός που διευκολύνει πολύ τους αθλητές και τις ομάδες. Εκεί είχα κάνει προετοιμασία ως κορασίδα το 2003 επί Χρήστου Ιακώβου και ήταν μία αξέχαστη εμπειρία. 
Κακά τα ψέματα βέβαια οι συμμετοχές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και του φετινού δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά πίσω στο 2003. Να φανταστείτε ότι τότε σε αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος σχηματίζονταν δεύτερα γκρουπ, λόγω των αυξημένων συμμετοχών. 
Αυτό που κρατώ από τη φετινή διοργάνωση είναι ότι είδα νέα παιδιά να παίρνουν τη σκυτάλη από τους μεγαλύτερους τόσο σε διοικητικές όσο και προπονητικές θέσεις».

Με έξι άνδρες και μία γυναίκα στο βάθρο των νικητών, ο ΠΑΟΚ δεν αρκείται στην πρωτιά αλλά στοχεύει πιο μακριά στην καλλιέργεια του αθλήματος που τόσο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνει η Παναγιωτίδου: «Η ομάδα φέτος παρουσίασε τέσσερα νέα παιδιά τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Πίσω όμως από αυτά τα παιδιά ακολουθούν δέκα ακόμη μικρότερης ηλικίας, τα οποία είναι το μέλλον της ελληνικής άρσης βαρών. Αυτό το οφείλουμε στη συστηματική δουλειά του Παύλου Σαλτσίδη και στον κόσμο μας. Ο κόσμος μέσω των συνδρομών από την κάρτα φίλων βαρέων αθλημάτων του συλλόγου, εξασφαλίζει ζωτικής σημασία έσοδα για το σύλλογο», η οποία προσθέτει στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Χάρη στην αγάπη του κόσμου, του χορηγού μας, του κ. Αμοιρίδη, ο οποίος στηρίζει όλα τα βαρέα αθλήματα και την οργανωτικότητα του Χάρη Μάλλιου ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς μία ομάδα που πρωταγωνιστεί, αλλά μία οικογένεια, η οποία λαμβάνει από κοινού όλες τις αποφάσεις και οι δεσμοί που την ενώνουν είναι αδιάσπαστοι!»

Στο βάθρο των νικητών επέστρεψε ο Στάθης Στρουμπής, τον οποίο είχε τιμωρήσει και είχε εξαναγκάσει σε απόσυρση η διοίκηση του Πύρρου Δήμα, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο εκδίκηση για το γεγονός, ότι ο αθλητής του ΠΑΟΚ είχε καταγγείλει ότι οι αρσιβαρίστες της εθνικής ομάδας, που διέμεναν στον Άγιο Κοσμά, τρέφονταν από συσσίτιο της εκκλησίας: «Από τη φετινή ομάδα ξεχωρίζω τον Βασίλη Λαμπριανίδη, τον Δημοσθένη Γεραμπακάνη και φυσικά τον Στάθη Στρουμπή. Μάζεψε τις δυνάμεις του και επέστρεψε στις προπονήσεις πέρυσι, καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 102κ. και το αξίζουν συγχαρητήρια για την επιμονή του. 
Τα βαρέα αθλήματα του ΠΑΟΚ μπαίνουν σε μία νέα εποχή και θα είμαστε όλοι στο πλευρό των αθλητών με στόχο να έχουμε σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο».
 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παναγιωτίδου στο SDNA: «Ο πρωταγωνιστής ΠΑΟΚ, είναι οικογένεια αδιάσπαστη!» (vid)
EVENTS