MENU

Νέοι τριγμοί προκαλούνται στην ομοσπονδία της άρσης βαρών από την παραίτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του διοικητικού συμβουλίου και υπευθύνου σε κομβικές θέσεις, όπως του υπευθύνου διαιτησίας, του υπευθύνου ανάπτυξης αλλά και του εφόρου των Εθνικών ομάδων. Πρόκειται για τον Γ' αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Μάνο Ρεμπέλη, παλιού αθλητή, προπονητή και κριτή με προσφορά 38 ετών στο άθλημα.

Το πρωί της Δευτέρας (1/6) ο Ρεμπέλης απέστειλε στα γραφεία της ομοσπονδίας άρσεως βαρών την παραίτηση του από τη θέση του Γ' αντιπροέδρου, του υπεύθυνου της επιτροπής διαιτησίας, του εφόρου των εθνικών ομάδων, του μέλους της τριμελούς τεχνικής επιτροπής αλλά και του υπεύθυνου ανάπτυξης. Μάλιστα, η παραίτησή του έρχεται σε μία στιγμή που πυκνώνουν οι επικριτικές φωνές για τον τρόπο λειτουργίας της ομοσπονδίας άρσεως βαρών υπό την προεδρία του Πύρρου Δήμα ο οποίος όμως έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί πως δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση με προφανή σκοπό την ανατροπή του από την διοίκηση της ΕΟΑΒ.

«Δεν υπάρχει νομιμότητα και διαφάνεια»

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Μάνο Ρεμπέλη αλλά και τον Πύρρο Δήμα. Ο Ρεμπέλης εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως η γραμματεία απέφυγε να πρωτοκολλήσει την παραίτησή του: «Εστειλα την παραίτησή μου στις 10 το πρωί της Δευτέρας 1η Ιουνίου και μέχρι σήμερα Τετάρτη 3 του μήνα δεν είχε πάρει πρωτόκολλο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο και ποιος καθυστερεί τις νόμιμες διαδικασίες ακόμα και τη στιγμή της παραίτησής μου. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οδηγήθηκα σε παραίτηση. Διαφωνώ πλήρως με τον τρόπο που διοικείται η ομοσπονδία άρσης βαρών. Από τον Οκτώβριο δεν υπάρχει η νόμιμη ενημέρωση για την διεξαγωγή συνεδριάσεων των Δ.Σ. ούτε και η ατζέντα των θεμάτων. Σε συνεδριάσεις που δεν κλήθηκα, πήραν αποφάσεις, έπαυσαν ανθρώπους που τους καλέσαμε να βάλουμε πλάτη αμισθί και γενικά έκαναν αλλαγές χωρίς καμία διαφάνεια. Δεν μπορώ να συμμετέχω σε μία τέτοια διοίκηση και θα είχα παραιτηθεί νωρίτερα αλλά λόγω της καραντίνας έδωσα στον εαυτό μου μία μικρή παράταση».

«Με ευθύνη του Πύρρου Δήμα»

Σε ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Πύρρο Δήμα, είπε: «Όχι, δεν επικοινώνησα με τον πρόεδρο. Τι να πω με τον πρόεδρο όταν με ευθύνη του γίνονται όλα αυτά που γίνονται;». Για τους λόγους της παραίτησης του, εξήγησε: «Τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά από πολύ μεγάλο διάστημα απραξίας, εμπιστευτήκαμε δύο νέα παιδιά, δύο καταξιωμένους επιστήμονες για να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Ο Πέτρος Αρκουδέας και ο Χαράλαμπος Χαλκίδης δέχτηκαν να μας βοηθήσουν αμισθί. Τον Γενάρη έπαυσαν σιωπηρά τον Χαλκίδη χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, χωρίς καν να συζητήσουν το θέμα στα αρμόδια όργανα. Ορισαν συντονιστή Εθνικών ομάδων τον κύριο Χρήστο Τριφύλλη που έχει έδρα τα Γιάννενα. Και πάλι χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Έκαναν αλλαγές ερήμην μου σε συμβούλια που δεν γνωρίζω πότε έγιναν. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Εφόσον μου ζητηθεί από τους ανθρώπους του αθλήματος θα μιλήσω με λεπτομέρειες».

«Προάγουμε διχόνοια»

Εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του Μάνου Ρεμπέλη στην ερώτηση αν όλα αυτά είναι σε γνώση των σωματείων: «Πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και γνωρίζουν και βλέπουν τι συμβαίνει και υπάρχει προβληματισμός. Τα σωματεία αποφασίζουν, τα σωματεία ψηφίζουν για να επιλέξουν την επόμενη διοίκηση που θα δουλέψει για το καλό του αθλήματος. Εδώ και χρόνια στην άρση βαρών... προάγουμε τη διχόνοια στο άθλημα. Εύχομαι να παρθούν οι καλύτερες αποφάσεις για το αγαπημένο μας άθλημα. Μέλλον φυσικά υπάρχει αν δρομολογηθούν γρήγορα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Πύρρος Δήμας: «Θλίβομαι με ανθρώπους που έφερα στην ΕΟΑΒ»

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Πύρρο Δήμα ο οποίος έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια ανατροπής του. «Θλίβομαι από τις συμπεριφορές ανθρώπων που εγώ προσωπικά έπιασα από το χέρι και τους έφερα στην ΕΟΑΒ. Αυτό είναι το "ευχαριστώ". Ο συγκεκριμένος κύριος δεν παρήγαγε έργο, ήθελε να έχει τον έλεγχο των Εθνικών ομάδων και δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα. Από τον Φεβρουάριο δεν έχει καμία επαφή με την ομοσπονδία και τώρα επέλεξε τη στιγμή να καταθέσει παραίτηση. Δεν είναι τυχαία η ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχομαι αλλά έχω μάθει από τέτοιες συμπεριφορές», είπε ο Πύρρος Δήμας και δεσμεύτηκε να μιλήσει σύντομα εφ' όλης της ύλης για τα όσα συμβαίνουν στην άρση βαρών.

Πηγή: ethnos.gr

Άρση βαρών: Ηχηρή παραίτηση με κατηγορίες - Η απάντηση του Πύρρου Δήμα
EVENTS