MENU

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε τον μεγάλο επικοντιστή, Ρήγα Ευσταθιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μία μέρα σαν σήμερα (18/9) το 2017. Οι «πράσινοι» ετοίμασαν αφιέρωμα για να τιμήσουν τον θρυλικό αθλητή του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του Παναθηναϊκού:

Το… ιπτάμενο «τριφύλλι»!

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή το 2017 ο άλλοτε επικοντιστής του Παναθηναϊκού Ρήγας Ευσταθιάδης και ο Σύλλογος δεν λησμονά την προσφορά του.

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930 στην Αθήνα και από τα 17 του αγωνιζόταν στην ομάδα της καρδιάς του με προπονητή τον Μιχάλη Μητροφάνη.

Από τότε και μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 έγραψε ιστορία με τα πράσινα χρώματα καθώς μέτρησε πολλές επιτυχίες.

Η φήμη του ξεπέρασε γρήγορα τα ελληνικά σύνορα και το 1952 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες με άλμα στα 4μ.

Εν συνεχεία στέφθηκε βαλκανιονίκης, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ΣΙΣΜ (4,27μ. ) ενώ η μεγάλη του στιγμή με τον Παναθηναϊκό ήρθε το 1959 που στέφθηκε χρυσός μεσογειονίκης με άλμα στα 4.10μ.

Συμμετείχε ακόμα σε ολυμπιακούς αγώνες και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το ατομικό του ρεκόρ ήταν 4,30μ.

Έχει τιμηθεί με τον χρυσό σταυρό ήθους από τον αρχηγό του κράτους για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό ενώ στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε ομάδα με την ονομασία του ΑΣ Ρήγα.

Τέλος, ο Ρήγας Ευσταθιάδης βρίσκεται στους Green Legends στην 41η θέση.

Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον επικοντιστή Ρήγα Ευσταθιάδη