MENU

Με αφορμή την υπόθεση ντόπινγκ στην Ρωσία που έχει αποκαλυφθεί από Γερμανούς δημοσιογράφους ο Ολυμπιονίκης στην δισκοβολία, άσκησε δριμεία κριτική, τόσο την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό αντι-ντόπινγκ.

«Είναι προσβλητικό για όλους τους καθαρούς αθλητές» σχολίασε αρχικά ο Γερμανός δισκοβόλος σε άρθρο του στην εφημερίδα Frankfurter Allgmenie Zeitung «Αλλά η συμπεριφορά της WADA είναι ακόμη χειρότερη. Για μένα έχει αποτύχει» συνέχισε.

Ο Χάρτινγκ διαμαρτυρήθηκε επίσης για άνιση διαχείριση αθλητών σε ορισμένες χώρες. «Το σύστημα είναι δίκαιο, αν και χώρες και οργανισμοί οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανόνες, τιμωρούνται».

Αναφέρθηκε και στον αυστηρό γερμανικό νόμο για το ντόπινγκ, «δεχόμαστε δραστικές περικοπές στην προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Αυτό είναι ακόμη πιο επώδυνο όταν ξέρεις ότι σε άλλες χώρες, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι θα του «στήσουν» ιστορία με ντόπινγκ, ακριβώς επειδή επικρίνει κάποιους δημοσίως: «Για κάποιον που μπορεί να καλύψει θετικούς ελέγχους, μπορεί να χειραγωγήσει και αρνητικά δείγματα. Ξέρω ότι είμαι καθαρός. Μια επίθεση είναι πολύ εύκολη να γίνει. Όλα αυτά προφανώς και με φοβίζουν πάρα πολύ» τόνισε.

Να σημειώσουμε ότι ο Ρόμπερτ Χάρτινγκ, τον Οκτώβριο του 2014, αρνήθηκε να είναι το όνομά του μαζί με τους Τζάστιν Γκάτλιν για τους υποψήφιους για κορυφαίους της χρονιάς από την IAAF, λόγω της εμπλοκής του Αμερικανού σπρίντερ σε υπόθεση ντόπινγκ.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Χάρτινγκ