MENU

Το βράδυ της Κυριακής (13/08) είχε χρώμα... γαλανόλευκο! Η Εθνική Νέων κατάφερε να πετύχει κάτι πραγματικά σπουδαίο. Έναν άθλο! Η ομάδα του Τεό Λοράντου κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, νικώντας στα πέναλτι την Κροατία με 12-10. Κι ας βρέθηκε να χάνει με 5-2 κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κι ας δέχτηκε γκολ... buzzer beater στην εκπνοή του τέταρτου οκταλέπτου, το οποίο έκανε το σκορ 7-7.

Η Εθνική με τεράστια αποθέματα ψυχής και καρδιάς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου και να κάνει ένα ολόκληρο έθνος υπερήφανο!

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό μερίδιο είχε ο Γρηγόρης Καπετανάκης. Ο άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στο SDNA για τον.. άθλο της «γαλανόλευκης», αποκάλυψε το... μυστικό που κράτησε ενωμένη την Εθνική και επεσήμανε το πότε συνειδητοποίησαν άπαντες τι ακριβώς πέτυχαν στο Βελιγράδι!

Αρχικά, ο αρχηγός της Εθνικής περιέγραψε το συναίσθημα αμέσως μετά το φινάλε του μεγάλου τελικού. «Για οποιονδήποτε από εμάς που ήμασταν μέσα στην πισίνα ήταν η καλύτερη στιγμή, όχι απλώς της καριέρας μας, αλλά και της ζωής μας! Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο! Μακάρι να το ξαναζήσουμε πολλές φορές ακόμα αυτό το συναίσθημα».

Τα πράγματα δεν κυλούσαν όπως τα ήθελαν οι διεθνείς, ως και τα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Εκεί η Κροατία είχε προβάδισμα με 5-2 και όλα έδειχναν πως δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή. Οι διεθνείς το πίστεψαν όμως. «Το παιχνίδι πήγε έτσι γιατί ήμασταν ομάδα που δεν είχε ξαναπαίξει τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και αυτό είναι ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 5-2, όμως όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, όπως με Ρωσία και Ισπανία, οι νίκες ήρθαν με ανατροπή. Το είχαμε αυτό στο μυαλό μας, ήμασταν καλά προπονημένοι και γνωρίζαμε πως αν μείνουμε στο πλάνο του προπονητή θα γυρίσουμε το παιχνίδι. Απλά δεν το παρατήρσαμε ποτέ και πιστέψαμε στην ανατροπή».

Η ανατροπή αυτή δεν ήταν κάτι... πρωτόγνωρο για την Εθνική. Πέραν του αθλητικού κομματιού, όμως, έπαιξε ρόλο και η ψυχή! «Όλοι έχουμε ψυχή και όλοι το θέλαμε πάρα πολύ! Έπαιξαν ρόλο πάρα πολλά πράγματα. Είχαμε και τη τύχη με το μέρος μας και αυτό ήταν σημαντικό. Αυτό έφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα. «Είχαμε ανατρέψει ένα σκορ της τάξεως του 5-2 και αυτό ήταν που μας κράτησε, όπως και το γεγονός ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Είχαμε κουραστεί όλο το καλοκαίρι. Δεν πιστέψαμε στιγμή ότι μπορούσαμε να το χάσουμε».

Η «γαλανόλευκη« κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 7-6. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως, δέχτηκε την ισοφάριση, με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι. Κανείς, όμως, στην ομάδα, δεν έχασε την πίστη του. «Όταν κάνεις τέτοια ανατροπή, ειδικά σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, πολλά πράγματα παίζουν ρόλο. Είναι η τύχη, οι συμπαίκτες σου, αλλά και οι σχέσεις που έχεις με τους συμπαίκτες σου. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια και αυτό βγήκε στο νερό!», ενώ όσον αφορά τους πανηγυρισμούς, όπου σήκωσαν όλοι μαζί το τρόπαιο εξήγησε ότι «ο καθένας όταν κατακτά την κορυφή του κόσμου το πανηγυρίζει διαφορετικά, αλλά πάντα όλοι μαζί!».

Πότε, όμως συνειδητοποίησαν άπαντες την επιτυχία τους; «Καταλάβαμε ότι είχαμε γίνει οι ήρωες της βραδιάς όταν ξαπλώσαμε στα κρεβάτια μας. Τότε συνειδητοποιήσαμε τι είχαμε καταφέρει. Είναι από τα καλύτερα συναισθήματα που θα μπορούσε να έχει κάποιος», ήταν τα λόγια του.

Έχοντας κατακτήσει την κορυφή του κόσμου με την Εθνική Νέων, πλέον θέτει ως στόχο την Εθνική Ανδρών. «Πιστεύω πως όνειρο κάθε αθλητή είναι να βρεθεί στην Εθνική Ανδρών και να κατακτήσει τίτλους. Μακάρι να είναι χρυσό σε Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό, ή Ολυμπιακούς Αγώνες και μακάρι αυτό να είναι η αρχή για να φτάσει η Ελλάδα στην κορυφή του παγκοσμίου πόλο...»

Ο Καπετανάκης τα προηγούμενα χρόνια είχε εμπειρίες υψηλού επιπέδου, έχοντας αγωνιστεί στην Α1 Ανδρών, κάτι το οποίο είχε αντίκτυπο και στο παιχνίδι του. «Η Α1 είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Όλα τα παιδιά που ήμασταν στο Βελιγράδι είχαμε παιχνίδια και πήραμε εμπειρίες από το πρωτάθλημα. Οπότε, σε κάθε δυνατό παιχνίδι γινόμασταν όλο και καλύτεροι».

Κλείνοντας την κουβέντα, ο Καπετανάκης έκανε και τις δικές του ξεχωριστές αφιερώσεις. «Σίγουρα τον αφιερώνω στους συμπαίκτες μου, γιατί όλοι μαζί κουραστήκαμε για να έρθει ο τίτλος αυτός. στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής, αλλά και σε όλους τους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Φυσικά και στην οικογένειά μου. που με στήριζε όλα αυτά τα χρόνια. Ξυπνούσαν 5 το πρωί για να πηγαίνουμε σε πρωινές προπονήσεις. Δεν το ξεχνάω αυτό».

Καπετανάκης στο SDNA: «Να γίνει η αρχή για να φτάσει το ελληνικό πόλο στην κορυφή»