MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
KINEF Aquatic Center, Κίρισι / Novasports 1
CN Sabadell
CN SABADELL
9 11
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η ομάδα του Πειραιά θα διεκδικήσει στον τελικό κόντρα στην Κίρισι το δεύτερο τρόπαιο Ευρωλίγκας της ιστορίας της και τέταρτο συνολικά την ιστορία του τμήματος του γυναικείου πόλο. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έχει κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ και ένα Λεν Τρόφι.Τεράστια ανατροπή για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη που είδε την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει μεγάλη εμφάνιση αποκρούοντας δύο πέναλτι στην διαδικασία.

Οι ισπανίδες που ήταν και τυπικά γηπεδούχες στην αναμέτρηση μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στην αναμέτρηση και μετά το αρχικό 1-1 του πρώτου οκταλέπτου με γκολ της Σμιτ και της Ντόμεντεκ έχτισαν έναν καταπληκτικό σερί.

Οι παίκτες του Νάνι Γκούιου παίζοντας υποδειγματικά την παίκτρια παραπάνω και με δύο γκολ των Ορτίθ και Φόρκα προηγήθηκαν με 5-1 δείχνοντας να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο τρίτο οκτάλεπτο κατάφερε να περιορίσει τα επιθετικά όπλα των ισπανίδων και με τις Σμιτ, Αβραμίδου (2) και Βασιλική Πλευρίτου να σκοράρουν κατάφερε να μειώσει στο γκολ (6-5) στο τρίτο οκτάλεπτο.

Το τέταρτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ. Η Ορτίθ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Σαμπαντέλ στην παίκτρια παραπάνω επτά λεπτά πριν το τέλος. Η καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη όμως Ρομπέρτα Μπιανκόνι με δύο δικά της τέρματα ισοφάρισε σε 7-7 24 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα κι έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Στην διαδικασία των πέναλτι η Χρυσή Διαμαντοπούλου έδειξε την μεγάλη κλάση της αφού απέκρουσε τα χτυπήματα των Νεϊσούλ και Εσπάρ δίνοντας στον Ολυμπιακό την μεγάλη πρόκριση.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-11 (πεν. 7-7. κ.α)

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2

Σαμπαντέλ (Γκούιου): Εστέρ, Μ. Ορτίθ, Νιούσουλ, Μπ. Ορτίθ 3, Ταμπάνι, Λέιτον, Κόρντομπες, Μ. Γκαρσία, Πένια, Εσπάρ, Ντομενέκ 1, Φόρτσα 3, Σάντσεθ.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Έμολο, Β. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 2, Σμιτ 2, Σταματοπούλου.

Η διαδικασία των πέναλτι

7-8 (Μπιανκόνι)

7-8 (Νεϊσούλ - απόκρουση Διαμαντοπούλου)

7-9 (Αβραμίδου)

8-9 (Ορτίθ)

8-10 (Έμμολο)

9-10 (Φόρκα)

9-11 (Μανωλιουδάκη)

9-11 (Εσπάρ- απόκρουση Διαμαντοπούλου)

Σαμπαντέλ - Ολυμπιακός 9-11 (7-7 κ.α)