MENU

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ: Η πρώτη στελέχωση για τη ανδρική ομάδα water polo της ΑΕΚ ανακοινώνεται σήμερα και αφορά τον Ολυμπιονίκη, διεθνή πολίστα, Πέτρε (Πέτρος-Στέφανος) Σάντα.

Ο Πέτρε Σάντα γεννήθηκε στις 21/05/1976 και αγωνίστηκε στη θέση του επιθετικού με την Εθνική Ελλάδας επιτυγχάνοντας σπουδαίες διακρίσεις όπως η 4η θέση στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 ενώ στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2005 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και το 2003 την 4η θέση.

Σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει με τις ομάδες στις οποίες συμμετείχε: 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (2007, 2008, 2009), 3 Κύπελλα (2007, 2008, 2009) και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 2004.

Ο προπονητής της ΑΕΚ κ. Κωνσταντίνος Δάνδολος δήλωσε: “Το ξεκίνημα του χτισίματος της ομάδας water polo της ΑΕΚ από τη Γ’ Εθνική απαιτεί εμπειρία και αποδεδειγμένες ικανότητες ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες η ομάδα να κάνει γρήγορα την εμφάνιση της στην Α1 κατηγορία. Ο Πέτρε διαθέτει αναμφισβήτητα και τα δύο και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πολύ”.

Από την πλευρά τους ο έφορος κ. Πάνος Μιχαλόπουλος και ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας κ. Γιώργος Κιρμίζογλου ανέφεραν ότι “Είναι μεγάλη μας χαρά που ένας καταξιωμένος αθλητής όπως ο Πέτρε Σάντα αποτελεί μέλος της ομάδας μας. Είμαστε όμως εξίσου χαρούμενοι διότι τέτοιοι αθλητές θα αποτελέσουν σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά τα οποία θα εγγραφούν στις ακαδημίες μας από τον Σεπτέμβριο του 2017. Ευχαριστούμε θερμά τον Πέτρε για τη συμμετοχή του. Στο χρονικό διάστημα μετά το Πάσχα, βάσει των σχεδίων του προπονητή μας, θα ανακοινώσουμε και τα υπόλοιπα μέλη της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ”.

Στην ομάδα πόλο της ΑΕΚ ο Ολυμπιονίκης Πέτρε Σάντα! (vid)