MENU

Με 19 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στην Εθνική ανδρών και με δεκάδες μετάλλια στην συλλογή του, ο Βλάσης Μάρας συνεχίζει ακάθεκτος και με το ίδιο πάθος για νέες επιτυχίες. Ο πρωταθλητής του μονόζυγου, με τους πέντε ευρωπαϊκούς και τους δύο παγκόσμιους τίτλους, θα κάνει την πρεμιέρα του για φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού (15-18 Μαρτίου), το οποίο θα σημάνει και την επιστροφή του στους αγώνες, μετά από 11 μήνες, δηλαδή από πέρυσι τον Απρίλιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ.

«Νιώθω σε πολύ καλή κατάσταση. Θα κατεβάσω ένα εύκολο πρόγραμμα στο Μπακού, όπου αυτό που θέλω είναι απλά να μπω σε αγωνιστικό ρυθμό και να κάνω μία καλή εκτέλεση. Έχουμε επιτέλους μια ευκαιρία για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινής προετοιμασίας στον Άγιο Κοσμά και αυτό είναι πολύ καλό», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 35χρονου πρωταθλητή θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους μήνες και πιθανότατα θα περιλαμβάνει την άσκηση «Μάρας», που είναι κατοχυρωμένη με το όνομά του και την οποία είχε εκτελέσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006 στον Βόλο, εκεί όπου είχε κερδίσει τον τρίτο του τίτλο στον θεσμό. Δώδεκα χρόνια μετά, ήρθε η στιγμή να την δοκιμάσει πάλι, παίρνοντας ώθηση από το γεγονός ότι ο αναθεωρημένος Κώδικας Βαθμολογίας της FIG αναγνωρίζει για πρώτη φορά την εξαιρετική δυσκολία κάποιων ασκήσεών του.

«Οι ασκήσεις μου ήταν πάντοτε υποτιμημένες από τη FIG, αλλά τώρα αναγνωρίστηκε επιτέλους η δυσκολία των ασκήσεων με κίνηση προς τα εμπρός και τις ανέβασαν μία κατηγορία πάνω. Η άσκηση Πεγκάν ανέβηκε από το επίπεδο δυσκολίας E στο F και ταυτόχρονα η άσκηση Μάρας πηγαίνει από την κατηγορία F στην G, γι? αυτό σκέφτομαι να τη ξαναβάλω στο πρόγραμμά μου. Κατευθείαν, με αυτές τις δύο ασκήσεις, το πρόγραμμά μου κερδίζει 0,50 β. συγκριτικά με τα υπόλοιπα», λέει ο ίδιος και ταυτόχρονα περιμένει ότι οι συνθήκες προετοιμασίας θα είναι βελτιωμένες από εδώ και πέρα: «Ευτυχώς δεν είχαμε κρύο στο γυμναστήριο αυτόν τον χειμώνα. Όταν όμως πιέζεις ένα σώμα στα όριά του, κάποια στιγμή δεν θα αντέξει. Χρειαζόμαστε φυσικοθεραπεία και μασάζ, έστω και μία φορά την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε αυτή η υποστήριξη, αλλά η Ομοσπονδία μας έχει πει ότι δρομολογήθηκε το θέμα του μασέρ και περιμένουμε σύντομα να γίνει πράξη».

Με δεδομένο ότι το μεγάλο φετινό «στοίχημα» είναι η είσοδος της Εθνικής ανδρών στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (25 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου), οι στόχοι του πολυνίκη του μονόζυγου για το 2018 διαμορφώνονται ανάλογα:

«Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα κάνω όσα και όποια όργανα χρειαστεί η ομάδα. Πιθανότατα μονόζυγο, δίζυγο και άλμα ή πλάγιο ίππο. Εγώ θα είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της ομάδας. Στο μονόζυγο, θέλω να ετοιμάσω σωστά το πρόγραμμά μου και να φτάσω σε καλή κατάσταση τόσο για το φετινό παγκόσμιο όσο και για όλες τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, γιατί από εκεί και πέρα θα έχουμε συνεχόμενους αγώνες που θα κρίνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι αυτοσκοπός η μεγάλη διάκριση στην Ντόχα, όμως είναι πολύ σημαντικό να παρουσιαστώ έτοιμος και να υπάρχουν σημάδια ότι κάνουμε σωστή δουλειά».

Ο Βλάσης Μάρας επιστρέφει και στοχεύει ψηλά
EVENTS