MENU

Αναλυτικά το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται στο θέμα παραχώρησης του ΟΑΚΑ:

Ένα από τα προπύργια του ελληνικού αθλητισμού απ’ όπου βγαίνουν πάρα πολλοί αθλητές και προπονούνται και πολλοί αθλητές, είναι το ΟΑΚΑ. Επειδή ακούγονται πολλά, επειδή γράφονται πολλά ποια είναι η ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της ΕΟΕ για το θέμα; Πωλείται, είναι προς πώληση, είναι προς συζήτηση; Τι ακριβώς γίνεται;

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ. Βλέπουμε όλοι ότι το ΟΑΚΑ, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις, πόσο ρημαγμένες είναι, πως η Πολιτεία που τις διαχειρίζεται δεν μπορεί να βρει τον σωστό τρόπο διαχείρισης τους και δεν έχει ούτε τα χρήματα για να κάνει τη σωστή διαχείριση. Στο ΟΑΚΑ έχει να γίνει συντήρηση πάρα πολλά χρόνια. Ακόμα και ένα σπίτι να φτιάξεις χρειάζεται συντήρηση. Το ελληνικό κράτος ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, έχει φτιάξει πολύ ωραίες εγκαταστάσεις, αλλά μετά δεν κάνει αυτό που θα έκανε ο κάθε ιδιώτης. Να ξοδεύει κάθε χρόνο χρήματα για να συντηρεί αυτό το ακίνητο. Το ίδιο έχει κάνει και με το ΟΑΚΑ. Μπορώ να σας πω ότι σε ορισμένα κομμάτια του ΟΑΚΑ υπάρχει και μελλοντικός κίνδυνος. Για παράδειγμα. Η στέγη του Καλατράβα που μπήκε με τόσο κόπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δεν έχει συντηρηθεί από τότε. Έχουν περάσει δηλαδή 14 χρόνια, χωρίς καμία συντήρηση. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό το πράγμα; Δεν είναι επικίνδυνο κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να καταρρεύσει; Εδώ για μικρότερα πράγματα χρειάζεται συντήρηση. Αλλά νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που θα πρέπει και το λέω πάντοτε, ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να πάνε σε χέρια ιδιωτών οι οποίοι θα υποχρεωθούν να κάνουν και τη συντήρηση που πρέπει. Δεν είμαστε αντίθετοι στο να βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί το ΟΑΚΑ. Εκεί που είμαστε αντίθετοι είναι να ξεσπιτωθούν αθλητές, Ομοσπονδίες και να μην έχουν που να πάνε να προπονηθούν. Το ζήσαμε αυτό με το Καραϊσκάκη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Πολιτεία υποσχέθηκε ότι θα κάνει άλλο προπονητήριο στίβου και το οποίο δεν έγινε ποτέ. Το ζήσαμε αυτό εδώ με το παρκινγκ του ΟΑΚΑ στο χώρο που είναι το Golden Hall, όπου ο χώρος ανήκει στην Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν πήρε από το κράτος τίποτα. Είμαστε στα δικαστήρια και για το ένα και για το άλλο. Ελπίζουμε να μην το ζήσουμε και με το ΟΑΚΑ, γιατί το ΟΑΚΑ είναι ένας πνεύμονας αθλητισμού. Πάρα πολλά ερασιτεχνικά αθλήματα προπονούνται εκεί περά. Δεν μπορούν να χάσουν το μέρος που προπονούνται οι αθλητές μας. Αλλιώς είναι σα να διαλύουμε και να διαγράφουμε συγκεκριμένα αθλήματα. Το Ποδηλατοδρόμιο είναι το μοναδικό που υπάρχει στη χώρα μας. Αν φύγει αυτό δεν θα έχουν που να προπονηθούν οι αθλητές μας. Σήμερα στην ποδηλασία, στην πίστα, έχουμε το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη αθλητή, τον Βολικάκη, ο οποίος ήδη τώρα μία εβδομάδα έχει μείνει χωρίς προπονήσεις. Και βέβαια υπάρχουν και άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα με πρόβλημα. Γιατί αθλητισμός δεν είναι μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή το επαγγελματικό μπάσκετ. Αθλητισμός είναι και η Στεφανίδη, είναι και ο Πετρούνιας, είναι και η Κορακάκη, είναι ο Γιαννιώτης. Είναι όλοι αυτοί οι Ολυμπιονίκες που μας έχουν δώσει τόση χαρά και υπερηφάνεια. Μη στερήσουμε σε αυτόν τον αθλητισμό τη δυνατότητα να προπονείται και να αθλείται».

Έχει έρθει κάποιος να χτυπήσει την πόρτα της ΕΟΕ για να συζητήσει το θέμα;

«Ως τώρα μόνο διαβάζουμε για το θέμα. Και είναι περίεργο. Πως κάποιος μπορεί να πάει και να πει θα πουλήσω το σπίτι σου χωρίς να μιλήσω στον ιδιοκτήτη. Επομένως είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο τραπέζι, καθίσαμε στο τραπέζι και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά και με τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει. Γιατί βεβαίως ξέρουμε ότι η διαχείριση του ΟΑΚΑ που γίνεται από το κράτος, όχι από τον ιδιοκτήτη, την Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν είναι η σωστότερη, αλλά από την άλλη μεριά πρέπει να βρεθεί λύση για τον αθλητισμό μας».

Πριν από λίγες μέρες συναντηθήκατε με τον κ. Βασιλειάδη. Ποιο ήταν το πνεύμα της συζήτησης;

«Το πνεύμα της συζήτησης με τον Κύριο Βασιλειάδη ήταν εξαιρετικό. Και ο κύριος Βασιλειάδης είναι πολύ λογικός άνθρωπος και νοιάζεται για τον αθλητισμό και επομένως κατάλαβε πολύ καλά τι είναι το θέμα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και για ποιους λόγους εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω εάν δεν βρεθεί λύση για το που θα πάνε οι αθλητές και τα αθλήματα, αν πρέπει να ξεσπιτωθούν από το ΟΑΚΑ».

Υφυπουργείο Αθλητισμού και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης για το ολυμπιακό Στάδιο τελικά;

«Nομίζω ναι. Η κοινή συντεταγμένη σας είπα και πάλι. Είναι να φύγει κάποιο άθλημα από το ΟΑΚΑ πρέπει να βρεθεί και να γίνει προκαταβολικά το μέρος όπου θα συνεχίσει να υπάρχει».

Διαβάζουμε πάντως ότι η κουβέντα έχει πάει και σε οπαδικό επίπεδο. Είναι πολλοί εκείνοι που σας κατηγορούν για οπαδικές αποφάσεις.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό γιατί πριν από λίγο καιρό ήμουν στο στόχαστρο των φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού, τώρα είμαι στο στόχαστρο αυτών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, να δούμε και ποιού άλλου».

Καπράλος: «Είμαστε αντίθετοι να ξεσπιτωθούν οι αθλητές από το ΟΑΚΑ»