MENU

Η Θύρα 13 και η Θύρα 7 είναι το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο αυτής της συζήτησης. Επεκτάθηκε στην δομή των οργανωμένων του Παναθηναϊκού, από όπου ξεκίνησε, πέρασε μια... βόλτα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχε ενδιάμεσο σταθμό την ένσταση στο γυναικείο μπάσκετ με την κατηγορηματική άποψη: «Εμείς αν πάρουμε τίτλο με ένσταση θα τον αφαιρέσουμε από την ιστορία μας».

- Πώς αντιμετωπίζετε την άποψη της αντίπερα όχθης ότι η Θύρα 7 που διοικεί τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό κερδίζει τη Θύρα 13 που διοικεί τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

«Κοιτάξτε, η Θύρα 13 σαν οργανωμένος φορέας δεν συμμετέχει στον Ερασιτέχνη. Συμμετέχουν συγκεκριμένα άτομα. Και όπως είπα και πριν εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στη Θύρα 13, αλλά στη δική μου αντίληψη, έτσι όπως εγώ έχω εμπειρία από τις θύρες, η Θύρα 7 του παρελθόντος έχει σταματήσει να υπάρχει. Έχει ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα από τη Θύρα 13 και η μόνη διέξοδος μιας μειοψηφίας τους ήταν να εκμεταλλευτούν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό καταστρέφοντας συνάμα το οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού. Συνεπώς δεν βλέπω τη Θύρα 7 στον Ερασιτέχνη».

- Με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού θα καθόσασταν στο ίδιο τραπέζι;

«Δεν θεωρώ ότι δείχνεις συμπάθεια ή απαρέσκεια σε ένα πρόσωπο αν καθίσεις ή δεν καθίσεις στο ίδιο τραπέζι. Αυτό είναι μόνο επικοινωνιακό. Οι διαφορές μας είναι σε πολλά επίπεδα και δεν θεωρώ ότι έχω κάτι κοινό μαζί του».

Η Θύρα 7 του παρελθόντος έχει σταματήσει να υπάρχει. Έχει ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα από τη Θύρα 13 και η μόνη διέξοδος μιας μειοψηφίας τους ήταν να εκμεταλλευτούν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό καταστρέφοντας συνάμα το οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού.

- Σας εκφράζει ο τρόπος που διοικείται ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Θα θέλατε να ήσασταν πρόεδρος ενός αντίστοιχου Ερασιτέχνη;

«Δεν θα ήθελα να είμαι πρόεδρος σε ένα Σωματείο που επαφίεται στο πορτοφόλι ενός ανθρώπου. Δεν πρέπει να εξαρτάται ο Παναθηναϊκός από τις ορέξεις ενός και μόνο επιχειρηματία».

- Όταν, όμως, στον Παναθηναϊκό υπήρχε ενεργός Παύλος, ενεργός Θανάσης ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούσε σε όλα τα σπορ.

«Δεν μπορούμε να εξισώσουμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Παύλο ή τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Αυτό πιστεύω».

- Πότε ο Παναθηναϊκός θα γίνει ξανά αυτό που λέει ο ύμνος του; Μπορείτε να θέσετε έναν χρονικό ορίζοντα;

«Αυτός ο ύμνος δημιουργήθηκε σε μία εποχή που αυτός που έπαιζε καλύτερα, αυτός κέρδιζε. Επαφίεται σε εμένα να δημιουργήσω τις συνθήκες για να κερδίζει ο καλύτερος. Αυτό δεν είναι ευχολόγιο. Είναι κάτι που θα γίνει εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων και που θα ανακοινωθεί στο τέλος της σεζόν».

Η ένσταση έγινε πριν το ματς. Αν πάρουμε ποτέ πρωτάθλημα με ένσταση θα το διαγράψουμε από την ιστορία μας. Αλλά πρώτα θα έχει τιμωρηθεί ο υπαίτιος

Πώς μπορεί κάποιος με τη δική σας οπτική να βλέπει πως ένα πρόσφατο ματς βόλεϊ γυναικών κρίθηκε από μία διαιτητική απόφαση και ταυτόχρονα επειδή μιλήσατε πριν για νοοτροπία να υπάρχουν αμέσως μετά ανακοινώσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού;

«Οι ανακοινώσεις σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν ανακοινώσεις κλάψας και μιζέριας. Ήταν ανακοινώσεις ότι θα προβούμε σε συγκεκριμένες νόμιμες επιθετικές ενέργειες προστασίας του συλλόγου. Αυτό ήταν μία ένδειξη του πως θέλουμε να κινηθούμε. Θα απαντάμε νομίμως επιθετικά σε ό,τι βλάπτει τον σύλλογο».

Ο Παναθηναϊκός έκανε και ένσταση στο μπάσκετ γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό…Τι θέλετε να πετύχετε με αυτήν την ένσταση;

«Θέλουμε να πετύχουμε τον παραδειγματισμό όσων τολμούν να αδικήσουν τον Παναθηναϊκό. Γιατί τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός αδικείτο και πλην των ανακοινώσεων οι εν λόγω άνθρωποι δεν είχαν καμία κύρωση».

- Η ερώτηση αφορά την παναθηναϊκή θεωρία ότι «εμείς δεν κάνουμε ενστάσεις».

«Πρέπει να σημειωθεί γιατί είναι πολύ σημαντικό ότι η ένσταση έγινε πριν το ματς. Και επίσης δεν κρινόταν το πρωτάθλημα από αυτόν τον αγώνα. Και ακόμα και αν κρινόταν, εμείς θα παίρναμε το πρωτάθλημα και θα το επιστρέφαμε πίσω. Το θέμα είναι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Αν πάρουμε ποτέ πρωτάθλημα με ένσταση θα το διαγράψουμε από την ιστορία μας. Αλλά πρώτα θα έχει τιμωρηθεί ο υπαίτιος».

Από τους οργανωμένους οπαδούς στη θέση του προέδρου. Είναι εφικτό;

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στη Θύρα 13. Όσον αφορά όμως στην εμπλοκή της Θύρας 13 σαν οργανωμένος φορέας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ερασιτέχνη είναι ίδια με την συμμετοχή της στη λήψη αποφάσεων της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Δηλαδή, καμία. Οι αποφάσεις και οι επιλογές βαραίνουν εμένα. Υπάρχουν άτομα από τη Θύρα 13 τα οποία έχουν δώσει την ψυχή τους στην εξέδρα και στον δρόμο και συμμετέχουν στον Ερασιτέχνη, αλλά ως εκεί. Η Θύρα 13 δεν έχει τη δομή για να περάσει στο επόμενο επίπεδο και να αναλάβει τις τύχες του Ερασιτέχνη, αν και οι σύνδεσμοι της Θύρας 13 έχουν συνεισφέρει και οικονομικά στον Ερασιτέχνη».

Η Θύρα 13 έχει πάρει μία στρατηγική απόφαση πριν από αρκετά χρόνια, όταν κάποια παιδιά ουσιαστικά τη δημιούργησαν ξανά, να απόσχει από οποιαδήποτε απόφαση. Προτιμάει να είναι απ΄ έξω και να κρίνει. Δεν θέλει να είναι μπροστά και να παίρνει αποφάσεις

- Τι εννοείτε ότι δεν έχει τη δομή η Θύρα 13; Γιατί δεν έχει τη δομή;

«Η Θύρα 13 έχει πάρει μία στρατηγική απόφαση πριν από αρκετά χρόνια, όταν κάποια παιδιά ουσιαστικά τη δημιούργησαν ξανά, να απόσχει από οποιαδήποτε απόφαση. Προτιμάει να είναι απ΄ έξω και να κρίνει. Δεν θέλει να είναι μπροστά και να παίρνει αποφάσεις».

- Υπάρχει, όμως, στο ευρύ κοινό η αίσθηση ότι η Θύρα 13 διοικεί τον Παναθηναϊκό. Έστω και σε εισαγωγικά το διοικεί…

«Είναι καλή ευκαιρία να μάθει ο κόσμος. Κατά κύριο λόγο τα παιδιά που βρίσκονται στον Ερασιτέχνη προέρχονταν και είναι ακόμα στη Θύρα 13, αλλά σαν συλλογικό όργανο δεν μετέχει στις αποφάσεις. Οι αποφάσεις είναι δικές μας. Ξαναλέω δεν έχει τη δομή να μπει στη διαδικασία να πάρει αποφάσεις».

Για να το θέσω πιο απλά στα προσεχή ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κάθεστε στα επίσημα ή από την άλλη πλευρά;

«Όσες φορές έχω πάει γήπεδο από την αρχή της χρονιάς έχω πάει στην εξέδρα. Είναι λίγο ιδιότυπο, βέβαια. Η δική μου γενιά που ασχολείται με τη Θύρα 13 δεν κάθεται πια στη Θύρα 13. Εγώ πηγαίνω στους φίλους μου και τυχαίνει η δική μου στενή παρέα να μην κάθεται στη 13. Και πηγαίνω εκεί γιατί απλά εκεί βρίσκονται οι φίλοι μου. Είναι καθαρά θέμα παρέας και τίποτα άλλο».

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης: Δημήτρης Μπαλτάκοs: Η πρώτη του συνέντευξη τσακίζει κόκκαλα

Διαβάστε εδώ το δεύτερο μέρος της συνέντευξης: Το ντου στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή και γιατί «η ΑΕΚ δεν είναι Παναθηναϊκός»...

Μπαλτάκος για Θύρα 7, ενστάσεις και ξεκαθάρισμα για τη Θύρα 13!