MENU

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, μίλησε στο ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή του Άρη Ασβεστά και του Βασίλη Παπαθεοδώρου και τοποθετήθηκε όχι μόνο για τα οικονομικά του συλλόγου αλλά και για όλα τα φλέγοντα θέματα.

«Ήταν ένας από τα χειρότερα βράδια της ζωής μου ως οπαδός. Είναι ο χειρότερος ευρωπαϊκός αποκλεισμός που έχει γνωρίσει ο σύλλογος. Δεν έχω δει τον Παναθηναϊκό να αποκλείεται από χειρότερη ομάδα» σχολίασε αρχικά ο Μιχαλαριάς.

Βασικό πρόβλημα που οδήγησε στον αποκλεισμό: «Οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν συγκεντρωμένοι αρκετά. Ίσως δεν είχαν καταλάβει τη σημασία αυτού του αγώνα και το πήραν λίγο αψήφιστα. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν όλοι την απαιτούμενη εμπειρία, πλην ίσως μόνο του Μπεργκ αλλά και του Εσιέν που δεν αγωνίστηκε. Ως ομάδα αυτό που έχουμε επιλέξει είναι να μην πιέζουμε πολύ τους παίκτες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να μην ξέρεις που παίζεις.»

Όσο για το τι ειπώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, μετά τον αποκλεισμό ο πρόεδρος του Ερασιτέχνης Παναθηναϊκού δε θέλησε να αποκαλύψει, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τις οικονομικές απώλειες του αποκλεισμού: «Ο ερασιτέχνης πλήττεται και πλήττεται αρκετά. Δεν είμαστε αυτόφωτοι ως διοίκηση. Αν υπολογίσει κανείς τρεις εντός έδρας αγώνες να γινόταν sold out και κάποια έσοδα από χορηγίες, μπορούμε να πούμε ότι ο αποκλεισμός μας στοιχίζει 100-150 χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για το 10% του ετήσιου κύκλου εξόδων του ερασιτέχνη. Μπορεί να ακούγεται μικρό το ποσό αλλά είναι ο ισολογισμός ενός τμήματος, χωρίς να υπολογίζεται τυχόν πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα λεφτά τα είχαμε προϋπολογίσει.Δεν είναι η καταστροφή αλλά μας φέρνει πίσω. Έχουμε χρέη που πληρώνουμε αλλά και ομάδα αγωνιστικές. Ο ΠΑΟ δεν καταστράφηκε πριν δύο χρόνια. Επεξεργαζόμαστε ένα Plan b για να φέρουμε πάλι την κατάσταση στα ίσα. Ήδη έχουν βρεθεί κάποιες διέξοδοι. Πιστεύουμε ότι θα ατα καταφέρουμε, Δεν κάνουμε εκπτώσεις στο σχέδιο που υπάρχει»

Όσο για το αν οι πλούσιοι Παναθηναϊκοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν οικονομικά: «Αυτή η διοίκηση δε θέλει να στηρίζεται στους πλούσιους Παναθηναϊκούς. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να φτιάξουμε ένα Παναθηναϊκός που μέσω των εμπορικών δραστηριοτήτων να έρχονται χρήματα στο σύλλογο. Και ο κύριος Αλαφούζος αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεισφέρουν όπως και οι κύριοι Πολέμης, Ρισβάς και Μακρόπουλος. Μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, έγιναν κάποιες κρούσεις έχουμε λάβει θετική ανταπόκριση».

Για το θέμα του γηπέδου, μετά και την εγκατάσταση των μεταναστών στο Βοτανικό: «Το μεταναστευτικό είναι δύσκολο πρόβλημα. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης μας δικαιώνει απόλυτα. Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το χώρο να γίνει γήπεδο. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να καταργηθεί ο νόμος της διπλής ανάπλασης. Ας κάνουν ότι θέλουν με το χώρο του Βοτανικού από εκεί και πέρα»

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού Κινήματος στις προσεχείς εκλογές: «Το Παναθηναϊκό Κίνημα είναι για τα θέματα του δήμου Αθηναίων. Δε θα ανακατευτεί στα πολιτειακά»

Για τα χρέη και το οργανόγραμμα αποπληρωμής: «Αυτή τη στιγμή, έχει προϋπολογισθεί να δοθούν σε χρέη πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ στο βόλεϊ ανδρών. Είναι κάτι που μας τρενάρει. Το έχουμε βάλει σε πρόγραμμα και 4-5 χρόνια πιστεύουμε ότι θα τα έχουμε αποπληρώσει. Σε 2-3 χρονιά θεωρούμε ότι θα υπάρχει ελάφρυνση των χρεών. Αν κάποια σεζόν ο Παναθηναϊκός θα προκρινόταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα αποπληρώναμε σημαντικό κομμάτι των χρεών και θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε ομάδες πρωταθλητισμού»

Το γεγονός ότι ο ερασιτέχνης δεν κατακτά τίτλους: «Σαν πρόεδρος του ερασιτέχνη με απασχολεί. Όπως είναι ο αθλητισμός τώρα, με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι λογικό να έχει ομάδες που πρωταγωνιστούν. Δεν το συζητάμε ότι έχουνε περισσότερα. Είμαστε πίσω τουλάχιστον οικονομικά. Προσπαθούμε να καλύψουμε την έλλειψη αυτή με τεχνογνωσία. Σίγουρα, αυτό αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετό»

Αν υπάρχει προοπτική ο Παναθηναϊκό να κατακτήσει κάποιο τίτλο: «Ο Παναθηναϊκός σε οποία κατάσταση και να είναι σκέφτεται τον τίτλο. Δεν πάμε όπως παλιά σα φαβορί αλλά πάντα κυνηγάμε τους τίτλους. Όσον αφορά τα ομαδικά θα είμαστε σε καλό επίπεδο σε όλα τμήματα. Μόνο στο πόλο είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να κερδίσουμε τον Ολυπιακό»

Για την οικονομική βοήθεια από τους Σουηδούς: «Η ομάδα χορηγών του Αθηναϊκού θα βοηθήσουν κυρίως στο μπάσκετ γυναικών και στο βόλεϊ γυναικών. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις και για διεύρυνση της βοήθειας και γιατί όχι το τμήμα μπάσκετ γυναικών να παίξει και στην Ευρώπη»

Για την παρουσία του Ολυμπιακού και στο μπάσκετ γυναικών: «Τα ματς θα έχουν πάντα ενδιαφέρον. Το έλεγα πάντα ότι θα πρέπει να υπάρχει και ο Ολυμπιακός στο χώρο τυυ γυναικείου μπάσκετ. Δίνει και στους Παναθηναϊκούς οπαδούς μεγάλο κίνητρο. Άλλο είναι να παίζει με κάποιο σωματείο, με όλο το σεβασμό σε όλες τις ομάδες και άλλο με τον Ολυμπιακό»

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μιχαλαριάς: «Μας κόστισε αρκετά ο αποκλεισμός από την Καμπάλα»
EVENTS