MENU

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το αποψινό παιχνίδι, όπου όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Ντανιέλε Ρίτσι. Ο Δικέφαλος του Βορρά για να προκριθεί θέλει νίκη με τρίποντο (3-0 ή 3-1 σετ), σε συνδυασμό με ήττα είτε της γαλλικής Σαμόντ VB 52 στην έδρα της από την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ στον C όμιλο ή ήττα της γερμανικής Μπερλίν στην έδρα της από την πολωνική Γιαστρέμπσκι Βιέγκελ στον D όμιλο.

Η Φινλανδική ομάδα δεν έχει ελπίδες για πρόκριση και θα παίξει στο αποψινό παιχνίδι μόνο για το γόητρο, ενώ αναμένεται αρκετός κόσμος στο Παλατάκι ώστε να στηρίξει τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως η CEV δεν άλλαξε τις ώρες των αγώνων ώστε να ξεκινήσουν όλα τα ματς την ίδια ώρα, οπότε ο ΠΑΟΚ ακόμα και να κερδίσει θα πρέπει να περιμένει τους αγώνες που θα ξεκινήσουν αργότερα. Η αναμέτρηση της Μπερλίν θα ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας και της Σαμόντ στις 21.30.

Τα σενάρια πρόκρισης όπως τα παρουσίασε η ΕΣΑΠ:

Νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σασταμάλα με 3-0 ή 3-1 σετ. Δεν παίζει ρόλο εάν ο ΠΑΟΚ χάσει μέχρι ένα σετ από τη Σασταμάλα διότι εάν η Μπερλίν ή Σαμόντ ισοβαθμήσουν μαζί του στους 8 βαθμούς θα έχουν πλεονέκτημα στις νίκες και δεν θα μετρήσουν τα σετ.

Με τρίποντο επί της Σασταμάλα ο ΠΑΟΚ ξεπεράνει οριστικά την 3η ομάδα του Α΄ομίλου (Νακ Ροζελάρε) και με δεδομένο πως η Νόλικο Μαασέικ στον Ε΄όμιλο έκανε και τρίτη νίκη και συνεπώς προκρίθηκε, ο δικέφαλος κυνηγάει τον τρίτο του C ομίλου (Σαμόντ VB 52) ή τον τρίτο του D ομίλου (Μπερλίν).

Από εκεί και πέρα και εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει τρίποντο χρειάζεται:

Α. Να ηττηθεί η γαλλική Σαμόντ VB 52 στην έδρα της από την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ ή

Β. Να ηττηθεί η γερμανική Μπερλίν στην έδρα της από την πολωνική Γιαστρέμπσκι Βιέγκελ.

Η Σκρα Μπελχάτοφ και η Γιαστρέμπσκι Βιέγκελ έχουν προκριθεί αλλά το θετικό είναι πως θέλουν έστω και έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν την 2η θέση των ομίλων τους οπότε λογικά θα χτυπήσουν τους αγώνες. Το χειρότερο σενάριο θα είναι η Σαμόντ VB 52 και η Μπερλίν να νικήσουν με 3-2 σετ. Θα ισοβαθμίσουν στους 8 βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει έξω ο ΠΑΟΚ επειδή θα έχει μία νίκη λιγότερη.

Ποιοι προκρίνονται

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες των πέντε ομίλων και οι τρεις καλύτερες τρίτες με δεδομένο πως η διοργανώτρια του φάιναλ-4 θα είναι μία από αυτές διότι θα προκριθεί απ΄ευθείας στο φάιναλ-4.

Για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ