MENU

Αποχώρησε οικειοθελώς από το χάντμπολ και επέστρεψε στην εφηβική ομάδα του Δούκα για να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, την τελική φάση του οποίου σας προσέφερε μέσω Live streaming το SDNA.

«Ακόμη ένα ανεξίτηλο και με υπέροχα χρώματα τατουάζ στην ψυχή μας σήμερα από αυτά που μόνο αυτοί που ιδρώνουν ματώνουν πολεμάμε στερούνται έχουν την άδεια να φτιάχνουν να χαράζουν μέσα τους . Στιγμές ( τατουάζ ) που δεν αγοράζονται δεν στήνονται με ηθοποιούς παρά μόνο στο γήπεδο εκεί που οι αξίες συναντούν τη θέληση την πίεση τη χαρά και στεναχώρια .

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ΛΕΒΕΝΤΕΣ αθλητές μας και στις οικογένειες τους που ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας στηρίζουν ηθικά και υλικά …» ανέφερε μεταξύ άλλων  λίγες ώρες μετά ο Κώστας Τσαβδαρίδης στο facebook αποτυπώνοντας τα συναισθήματά του μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων.

Για εκείνον και την ομάδα του δεν ήταν εύκολο αφού στην τελική φάση συμμετείχαν δυνατές ομάδες: «Ήταν μια τελική φάση με ικανοποιητικό επίπεδο. Συμμετείχαν έξι ομάδες που ήταν ισάξιες μεταξύ τους, με ελάχιστες διαφορές η μια από την άλλη. Η ομάδα μας είχε ένα μικρό αβαντάζ, λόγω του γεγονότος ότι έξι παίκτες αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα. Όμως έπρεπε να διαχειριστούμε τις υψηλές προσδοκίες και το άγχος που είχαμε ως γηπεδούχοι ειδικά μετά την άσχημη εμφάνιση που κάναμε κόντρα στον ΠΑΟΚ» εξομολογήθηκε λίγες ώρες μετά στο SDNA.

Ο έμπειρος προπονητής επέστρεψε στην οικογένεια του Δούκα μετά από «διάλλειμα» κάποιων χρόνων, με τον ίδιο να μην αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει κάτι: «Η αποχώρησή μου από το χάντμπολ πριν κάποια χρόνια ήταν συνειδητή. Αν οι υποχρεώσεις μου δε μου το επέτρεπαν δε θα γινόταν. Βρίσκομαι στο Δούκα, που για μένα είναι ένα μεγάλο «σχολείο». Ο σύλλογος μου προσφέρει κάποιες διευκολύνσεις ως προς τις υποχρεώσεις μου. Δε μπαίνω στη λογική του να δίνω απαντήσεις. Για αυτή την επιτυχία δουλέψανε πάρα πολλοί άνθρωποι».

Ο Δούκας με αυτή την πρωτιά έφτασε τα επτά χρυσά μετάλλια στην διοργάνωση μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας. Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων θεωρείται από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στα ηλικιακά πρωταθλήματα: «Ο Δούκας δουλεύει σε αυτή την λογική πάρα πολλά χρόνια. Είναι μια ομάδα που έχει πίσω της την υποστήριξη ενός μεγάλου εκπαιδευτηρίου που είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και οι ομάδες δε μπορούν να αγοράζουν ξένους παίκτες οι ομάδες πρέπει να δώσουνε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε χαρούμενοι όταν οι παίκτες των ηλικιακών κατηγοριών φτάνουν να παίζουν στην Α1.»

Ενώ ζητήσαμε να μας πει και την γνώμη του για τον Ούρος Ζιβούλοβιτς που ανακηρύχτηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης: «Είναι πραγματικός αρχηγός της ομάδας. Είναι από μικρός στα γήπεδα αφού κατάγεται από μια αθλητική οικογένεια (σ.σ ο πατέρας του είναι ο πρώην χαντμπολίστας Σάσα ΖιΒούλοβιτς), γεγονός που του έχει δώσει σημαντικές εμπειρίες. Είναι βέβαια ιδιαίτερα αγαπητός και στους συμπαίκτες του».

Η τελική φάση της διοργάνωση μεταδόθηκε σε live streaming από το SDNA, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο θα βοηθήσει το άθλημα αλλά από μόνο του δεν αρκεί: «Η προβολή ενός αθλήματος από την τηλεόραση δεν αρκεί για να έχει ανάπτυξη. Οι ομάδες και οι προπονητές πρέπει να «σκύψουν» πάνω από τις μικρές ηλικίες. Οι προπονητές πρέπει να είναι πάνω από όλα δάσκαλοι, να δημιουργήσουν πρώτα από όλα ένα σωστό άνθρωπο και μετά ένα σπουδαίο αθλητή. Πρώτα αποκτάς παιδεία και μετά γίνεσαι πρωταθλητής».

Τέλος του ζητήσαμε να κάνει τα προγνωστικά του για την Α1 ανδρών: «Σίγουρα Διομήδης Άργους και ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν. Είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες ωστόσο το ρόστερ από μόνο του δεν παίρνει νίκες. Η διαδικασία των πλέι οφ είναι κάτι διαφορετικό, ωστόσο θα έλεγα ότι το Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ θα είναι το ζευγάρι του τελικού».  

Τσαβδαρίδης: «Δε μπαίνω στη λογική των απαντήσεων»