MENU

Μια στιγμή απαράμιλλης ομορφιάς που δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί καθολικά ως η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του αθλήματος.

Στο ποδόσφαιρο, η στιγμή αυτη γράφτηκε τον Ιούνιο του 1986, όταν ο Ντιεγκίτο σημείωνε το κατά γενική ομολογία ωραιότερο γκολ του αιώνα ενάντια στην Αγγλία, ενώ 4 λεπτά νωρίτερα είχε καταφέρει να γίνει η πιο μισητή προσωπικότητα στο νησί, με το λεγόμενο «Χέρι του Θεού».

Στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, η στιγμή αυτή ανήκε στον κορυφαίο παίκτη όλων εποχών. Ο Michael Jordan το 1997 λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των τελικών ενάντια στους Utah Jazz, έκλεψε τη μπάλα από τον Malone και με την ομάδα του πίσω με έναν πόντο πήρε την τελευταία επίθεση στα χέρια του.

Πέταξε με μια αρρωστημένη σταυρωτή τον Bryon Russell στο παρκέ και ευστόχησε δίνοντας στους Chicago το 6ο δαχτυλίδι τους. Η στιγμή αυτή στο Πόκερ ανήκει αναμφισβήτητα στον Chris Moneymaker, που το 2003 στον τελικό του World Series Of Poker ενέπνευσε χιλιάδες νέους ερασιτέχνες να ασχοληθούν με το άθλημα.

Ο Moneymaker μπορεί να μην αποτελεί τον Diego Maradona ούτε φυσικά το «Νούμερο 23» του Πόκερ όμως το επίτευγμα του απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου εκείνη την εποχή, είναι εξίσου εντυπωσιακό και αξιομνημόνευτο, με τις προαναφερθείσες στιγμές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

O Chris Moneymaker και η μπλόφα του αιώνα!