MENU

Το 1992 οι Cure κυκλοφόρησαν το τραγούδι "Friday I'm In Love", που έμελλε να μείνει στην ιστορία του συγκροτήματος ως η πλέον πολυακουσμένη και εμπορική τους επιτυχία, καθώς σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts σε πολλές χώρες του κόσμου.

Από τότε, πολλά έχουν γραφτεί για το εν λόγω κομμάτι, ωστόσο υπάρχουν και τα πράγματα αυτά που ελάχιστοι γνωρίζουν και ήρθε η ώρα να τα μάθουν.

Πάμε λοιπόν να δούμε 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το "Friday I'm in Love":

1. Ηχογραφήθηκε στο οικιακό στούντιο Σίπτον Μέινορ, μια έπαυλη που τότε ανήκε στον Ρίτσαρντ Μπράνσον.

2. Ο τραγουδιστής της μπάντας, Ρόμπερτ Σμιθ, είχε φάει "κόλλημα" πως υποσυνείδητα είχε κλέψει την μελωδία του τραγουδιού από κάποιον άλλον και πως ενδέχετο να πέσει... μήνυση μετά την κυκλοφορία του.

3. Οι "χαζοί" -όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο Σμιθ- στίχοι του τραγουδιού ήταν πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν σε σχέση με άλλα, πιο... βαθυστόχαστα κομμάτια τους.

4. Η τελική του εκδοχή είναι κατά ένα ημιτόνιο πιο γρήγορη από εκείνη που ηχογραφήθηκε αρχικά στο στούντιο, από λάθος του ηχολήπτη.

5. Ηταν το πρώτο τραγούδι της μπάντας στο οποίο ο roadie Πέρι Μπαμόντε αναβαθμίστηκε από απλός τεχνικός σε ισότιμο μέλος του συγκροτήματος.

6. Τους πήρε μόλις δυο ώρες να γυρίσουν το βίντεοκλιπ του, στο οποίο απότιναν φόρο τιμής σε ηθοποιούς του βωβού αμερικανικού σινεμά.

7. Ο Σμιθ έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με το τραγούδι και έχει δηλώσει πως ώρες ώρες το απεχθάνεται.

Πηγή: thetoc.gr

Eπτά πράγματα που δεν γνωρίζατε για το «Friday I'm in Love» (vid)