MENU

Ο υπουργός Εσωτερικών αντέδρασε όταν ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού, εξαιρετικά επικίνδυνη και διχαστική, αντιτείνοντας ότι ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη για μια έντιμη κοινωνικά και οικονομικά συμφωνία. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ότι εμφανίζεται ως πολιτικός εισαγγελέας ενώ συντάσσεται με την άθλια, διχαστική ομιλία του επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Βέμπερ.

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε από τη πρώτη στιγμή κρυφή ατζέντα, αλλά έπαιζε ένα καλά οργανωμένο θέατρο. «Όλοι οι Έλληνες αγωνιούν σήμερα για το πώς θα ξημερώσει τη Δευτέρα για την Ελλάδα. Καλείται ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι είναι πρωθυπουργός όλης της Ελλάδας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Καλείται να πάρει την ευθύνη να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο επιστρέφοντας την Δευτέρα με μία συμφωνία. Πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά την ευθύνη που έχει στις πλάτες σας και να μην κάνετε τη χώρα Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Και συνέχισε λέγοντας:

«Μέσα στην Ευρώπη η κ. Λε Πεν αποθεώνει το κ. Τσίπρα και δεν ντρέπεστε. Καμαρώνετε; Δεν ανησυχείτε που απέκτησε ως πολιτικό πρότυπο η κ. Λεπέν τον κ. Τσίπρα; Να σκεφτείτε που πάτε την Ελλάδα».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Γεωργιάδης είπε:

Αν η απόφαση της κυβέρνησης είναι να φέρει συμφωνία, η ΝΔ θα παίξει ρόλο εγγυητή για να μείνει η χώρα στην ΕΕ. Αν όμως αναλάβετε την ιστορική ευθύνη και θέσετε τη χώρα εκτός Ε.Ε., θα έχετε και την ιστορική ευθύνη για το τι θα επακολουθήσει και στα εθνικά θέματα και σε όποια άλλη συμφορά θα υπάρξει στη χώρα από την άφρονα πολιτική σας.

«Δεν περίμενα ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, πέραν ενός ρόλου που είναι καλοδεχούμενος, για να βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες, ταχύτατες διαπραγματεύσεις, να πάρει και το ρόλο του πολιτικού εισαγγελέα», αντέδρασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπεραμύνθηκε της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο: «Δεν ακούσατε προφανώς την ομιλία του πρωθυπουργού, που με πολύ μεγάλη ευθύτητα έθεσε τα ζητήματα που έχουν συσσωρευτεί μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και οδήγησαν την χώρα στην εξαθλίωση. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην συνεχιστεί η κοινωνική απαξίωση και να γίνει μια συμφωνία κοινωνικά και οικονομικά δίκαιη».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βούτσης κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη, ότι δεν πήρε αποστάσεις από τις απίστευτες κατηγορίες του κ. Βέμπερ που ήταν μνημείο υποκρισίας, πολιτικής αθλιότητας κατά της χώρας μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ενδεχομένως και να σας εκφράζουν, δεν είπατε τίποτα, ούτε καν προσχηματικά, ότι χρειάζεται να αποχωρήσουν αυτές οι ακρότατες φωνές που έθεσαν τελεσίγραφα προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Δεν είπατε τίποτα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη άνεση για να συζητηθούν τα ζητήματα και όχι να λύνονται κάθετα και διχαστικά», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

Εμείς δηλώσαμε ότι θέλουμε μια έντιμη και οικονομικά βιώσιμη συμφωνία. Εσείς αντίθετα, με την ομιλίας σας υπονομεύετε ευθέως τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια πολύ καλύτερη συμφωνία, κυρίως οικονομικά βιώσιμη, από αυτήν που θέλουν οι δανειστές μας. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο δυστυχώς από εσάς, όταν ξεχνάτε τη λεπτομέρεια του 61% του ελληνικού λαού πριν από τρεις μέρες.

«Είπατε τον κ. Βέμπερ εκφραστή άθλιων κύκλων. Για να πετύχετε όμως μια συμφωνία, θα πρέπει να ψηφίσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Βέμπερ ο επικεφαλής της πλειοψηφίας είναι ο άθλιος ακραίος των σκοτεινών κύκλων; Δεν καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική σας αυτή;» αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών που ακούστηκε να του απαντά: «Πρέπει κατά τη δική σας αντίληψη να σκύψουμε το κεφάλι. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δίνουμε με αξιοπρέπεια τη μάχη …».

«Σχεδιάζετε τη ρήξη και για αυτό λέτε το αφήγημα σας για τους κακούς ξένους. Το 61-62 % που επικαλείστε, είπε ναι στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Εκτός και αν τα γυρίζει τώρα ο κ. Τσίπρας και αν έχει δεύτερες σκέψεις και το ερμηνεύετε όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αυτό όμως έπρεπε να το πείτε πριν την κάλπη. Γιατί την Κυριακή, ο ελληνικός λαός είπε να φέρετε συμφωνία μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: newpost

Σφοδρή κόντρα Βούτση - Άδωνι στη Βουλή