MENU

Ο μόνο κατ' όνομα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο τος γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στον κ. Καμμένο χρησιμοποίησε σκαιότατους χαρακτηρισμούς.

Είπε ο Τσελίκ: «Ο πολιτικός κωμικός, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, είδαμε σε ποιες προβοκάτσιες έβαλε την υπογραφή του τον τελευταίο μήνα. Ο υπουργός Άμυνας επειδή είναι εθνικιστής, νομίζει οτι είναι υπουργός πολέμου και πραγματοποιεί προβοκατόρικες ενέργειες που βλάπτουν την Ελλάδα».

Για το θέμα των γεωτρήσεων στην Κύπρο ο υπουργός του Ερντογάν είπε: «Το λέμε ξεκάθαρα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν έχει το δικαίωμα με μονόπλευρες ενέργειες να πραγματοποιήσει γεώτρηση φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και στην ΑΟΖ της βόρειας Κύπρου, αυτό δεν μπορεί να τεθεί ως θέμα. Προσπαθούν να μας φέρουν αντιμέτωπους με την Ιταλία και με την Γαλλία, κάνοντας συμφωνίες με Ιταλικές και Γαλλικές εταιρίες».

Πηγή: newsit

Τσελίκ για Καμμένο: Πολιτικός κωμικός ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας