MENU

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είπε ό,τι και εμείς, μετά τους Σκοπιανούς, θα έπρεπε να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου​ «Μακεδονία»!

Ο κ. Μπουτάρης αιφνιδίασε τους πάντες στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όταν ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενες ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε».

Και σαν να μην έφτασε αυτό, επανήλθε σήμερα καθώς αφενός αναρωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο η Ελλάδα να αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», προτείνοντας μάλιστα το όνομα "Νίκος Γκάλης", αφετέρου επεσήμανε ότι η ελληνική στάση σπρώχνει τα Σκόπια στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Μπουτάρης: Κοιμόμουν δεν κατάλαβα τι με ρώτησαν

Εν συνεχεία, ο κ. Μπουτάρης προσπάθησε να ανασκεύασει, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά το σάλο που προκλήθηκε: "Λυπάμαι, παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου. Απομονώθηκε μια φράση από τα λεγόμενά μου". Μάλιστα δικαιολόγησε τον εαυτό του για τις σημερινές δηλώσεις του στον Σκάι, να ονομαστεί «Νίκος Γκάλης», λέγοντας πως ρωτήθηκε και απάντησε για την περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα». Μάλιστα είπε πως... "Κοιμόμουν, όταν ξαφνικά με πήραν τηλέφωνο και μπερδεύτηκα. Έχουμε χάσει σε αυτό το θέμα και αυτό οφείλεται στην πολτιική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση κατέκρινε τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τον κάλεσε να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητές του και την καθαριότητα της πόλης του!

Σπυράκη: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι καθήκον του δημάρχου

Δεν περιλαμβάνεται στην περιγραφή των καθηκόντων του δημάρχου η άσκηση εξωτερικής πολιτικής" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Κουμουτσάκος: Να αφήσει τη διπλωματία και να ασχοληθεί με την καθαριότητα

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε αυτή την πρόταση του κ.Μπουτάρη στο twitter, ως εξής: «Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του».Κουμουτσάκος: Ο Μπουτάρης να αφήσει τη διπλωματία και να ασχοληθεί με την καθαριότητα

Κικίλιας: Να μαζευτεί και να συνέλθει ο Μπουτάρης

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον “ετερόκλητο όχλο”, όπως τον αποκάλεσε».

«Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν!» τόνισε μιλώντας στον Antenna ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο της πόλης είπε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μπουτάρης είναι σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία» και διερωτήθηκε αν ο κ. Μπουτάρης ξέρει πού είναι Δήμαρχος.

Δ.Καμμένος: Προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του

Ολομέτωπη επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, μετά την πρόταση του πρώτου για αλλαγή στην ονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία​.

"Ο κ Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία", τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. "Μην τον ξαναψηφίσετε, απορώ πως τον ψηφίζουν, προσβάλλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους", υπογράμμισε.

Καλαφάτης: Ακατάλληλος για δήμαρχος ο Μπουτάρης

Την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, μετά τις δηλώσεις του πρώτου για το Σκοπιανό και την πρότασή του για μετονομασία του αεροδρομίου "Μακεδονία" σε "Νίκος Γκάλης"!

«Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει, πλέον, μόνον μία υπηρεσία να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς: Να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Η στάση του γεννά σοβαρά ερωτήματα για το ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί. Σίγουρα, πάντως, δεν εξυπηρετεί την πόλη και τους κατοίκους της. Όταν ακούγονται τέτοιες ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις από το στόμα του Δημάρχου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, μόνον κακό κάνουν και στη διαπραγμάτευση και στην εθνική υπόθεση. Προσβάλει ευθέως –όχι μόνον τους Θεσσαλονικείς, αλλά- όλους τους Έλληνες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καλαφάτης.

Πηγή: newpost

Αναδίπλωση Μπουτάρη μετά το σάλο από την πρότασή του για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»