MENU

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, σημειώσατε 1! Όχι στο ποδόσφαιρο, ούτε στο μπάσκετ ή το βόλεϊ, αλλά στα φίλαθλα - ενίοτε και στα γηπεδικά - αισθήματα που τρέφουν για τις ομάδες υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι τρεις πρώτοι θεσμοί της χώρας, πολιτειακοί και πολιτικοί, είναι Παναθηναϊκοί!

Ειδικότερα, μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας του Παναθηναϊκού, ωστόσο το «πρωτάθλημα» κερδίζει με σχετική άνεση ο Ολυμπιακός.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την περίοδο των δύσκολων και εξαντλητικών διαπραγματεύσεων να αισθάνεται ιδιαίτερα πιεσμένος, όμως υπάρχει κάτι που -έστω και προσωρινά- τον κάνει να ξεφεύγει από τα βάσανα της πολιτικής. Το ίδιο ισχύει και για τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δέχεται ισχυρές εσωκομματικές πιέσεις και σηκώνει το βάρος της αντιπολιτευτικής πολιτικής. Το «φάρμακο» και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο και λέγεται ποδόσφαιρο.

Μόνο που ο πρώτος τα βλέπει όλα με «πράσινα γυαλιά» και ο δεύτερος με «κόκκινα». Λάτρης του «τριφυλλιού» από την παιδική ηλικία του, όταν τις Κυριακές πήγαινε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και σήμερα, που το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τα πρωθυπουργικά καθήκοντά του δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο χαλάρωσης, ρωτάει και μαθαίνει τα νέα της αγαπημένης του ομάδας.

Ο πρωθυπουργός θέλει επίσης να πληροφορείται για την πορεία της Μπαρτσελόνα, που είναι η αγαπημένη του ομάδα στο εξωτερικό. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, στο περιθώριο της συνάντησής του με τη Ρένα Δούρου, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε πάνω στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μια ξεφούσκωτη μπάλα ποδοσφαίρου. Όχι όμως μια οποιαδήποτε μπάλα: πρόκειται για μια συλλεκτική, μια ιστορική μπάλα του ισπανικού ποδοσφαίρου, της θρυλικής Μπαρτσελόνα. Η μπάλα προέρχεται από τη δεκαετία του '50 και συγκεκριμένα πάνω της γράφει «1957».

«Βαμμένος» Ολυμπιακός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει φωτογραφηθεί με ερυθρόλευκο κασκόλ ουκ ολίγες φορές στο παλαιό στάδιο Καραϊσκάκη να πανηγυρίζει τις νίκες της αγαπημένης του ομάδας. Από μικρό παιδί «κίτρινο» είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ταξίδευε ακόμη και στο εξωτερικό προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές πορείες της κατά το παρελθόν.Το «ματς» του Περισσού

Αναμφισβήτητα το κόκκινο είναι το χρώμα που κυριαρχεί στον Περισσό και ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Κολλημένες με τη μπάλα δηλώνουν η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, καθώς και την αγαπημένη της ομάδα στο εξωτερικό, την Μπαρτσελόνα, ενώ δεν πάει πίσω η βουλευτής του κόμματος Λιάνα Κανέλλη, η οποία ως γνήσια Παναθηναϊκός βρίσκεται πάντα κοντά στην αγαπημένη της ομάδα, ειδικά σε κρίσιμα παιχνίδια, φορώντας ένα πράσινο κασκόλ. Την ίδια αγάπη για τον Παναθηναϊκό τρέφει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Πολύχρωμα είναι το υπουργικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ενώνει τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεν είναι μόνο η μακροχρόνια φιλία τους, αλλά και η κοινή αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό.

Ένθερμος υποστιρικτής των «πρασίνων» είναι και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Αντίθετα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει Ολυμπιακός και έχει «ρεύμα» υποστηρικτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως είναι οι βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος και Μιχάλης Κριτσωτάκης. Την... ερυθρόλευκη φανέλα φοράει και ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, αν και επίσημα δηλώνει οπαδός της ιστορικής τοπικής ομάδας Αμβρυσσέας Διστόμου που ιδρύθηκε το 1926, αλλά και του Λεβαδειακού.

Την ίδια αγάπη για την ΑΕΚ τρέφουν ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας . Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που ασχολείται φανατικά με το άθλημα είναι ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος , ο οποίος δηλώνει φανατικός Αρειανός, αν και εκλέγεται στην Καστοριά. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει, είναι μέλος της ομάδας με αριθμό μητρώου 691.

Με το άθλημα ασχολούνται και δύο κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο οποίες υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ, μιας και εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη. ΠΑΟΚ δηλώνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο υποψήφιος  για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος , είναι φανατικός Ολυμπιακός.

«Ερυθρόλευκοι» είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιάννης Τραγάκης, οι οποίοι έχουν εισιτήρια διαρκείας της αγαπημένης τους ομάδας και σε κάθε κρίσιμο αγώνα βρίσκονται στις θέσεις των επισήμων.Λάρισα και ΟΦΗ

Αισθήματα φιλικά προς τον Ολυμπιακό τρέφουν άλλοι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές, ο Χρήστος Κέλλας και ο Λευτέρης Αυγενάκης, αν και οι δύο σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι είναι υπέρ των τοπικών τους ομάδων. Δηλαδή Λάρισα ο κ. Κέλλας και ΟΦΗ ο κ. Αυγενάκης.

Ομοίως και η νεαρή βουλευτής του Ποταμιού Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία σαν πολίστρια είχε αγωνιστεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού. «Αιώνιοι» αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι τρεις συνάδελφοί της.  Τόσο ο Ιάσων Φωτήλας και ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι όσο και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ δηλώνουν «βαμμένοι» Παναθηναϊκοί.

Αισθήματα υπέρ του Ολυμπιακού τρέφει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όμως δεν συνηθίζει να πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

πηγή: Espresso

Τι ομάδα είναι οι βουλευτές;