MENU

Η απόφαση πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος και αφορά το μεγαλύτερο τμήμα της νέας, δυτικής περιμετρικής οδού, που αρχίζει από την λεωφόρο Α. Παπανδρέου και καταλήγει στα όρια του δήμου με το Ηράκλειο, έναν κομβικής σημασίας δρόμο για την ευρύτερη περιοχή.

Στη σχετική εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος, δημοσιογράφος Κώστας Τριγώνης υπενθύμισε ότι η Βουλή των Ελλήνων οργάνωσε ειδική συνεδρίαση, κατά την οποία όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, με ομιλίες των αρχηγών τους, τίμησαν τον εκλιπόντα ηγέτη, για τις εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα κατά τη διάρκεια της πολυετούς και γόνιμης παρουσίας του στην πολιτική ζωή της χώρας, από το 1946 μέχρι το θάνατό του.

Ακόμη σημείωσε πως ο δήμος Μαλεβιζίου έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ξέρει να εκτιμά και να τιμά τις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που ανέδειξε η χώρα μας στην ιστορική διαδρομή της. «Γι' αυτό και όλες τις μεγάλες οδούς της περιοχής μας κοσμούν τα ονόματα των πιο μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων που τίμησαν τον τόπο και το λαό μας» είπε.

«Η «οδός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», θεωρώ ότι, με τη σειρά της, θα συμβολίζει και θα υπενθυμίζει σε όλους μας, τους αγώνες του εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας, την προσωπική συμβολή του στην αναβάθμιση του κοινοβουλευτισμού και τις διαρκείς προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος», κατέληξε ο κ. Τριγώνης.

Η απόφαση ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία (3 λευκά).

Πηγή: newpost.gr

«Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» θα ονομάζεται πλέον οδός στο Ηράκλειο Κρήτης