MENU

Δεν είναι ακόμα σαφές ο λόγος του αποκλεισμού, αν πρόκειται δηλαδή για απειλή βόμβας ή έρευνα για εντοπισμό του τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Νωρίτερα, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ τόνισε πως διατηρείται το επίπεδο συναγερμού στον ύψιστο βαθμό 4 και τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Βελγίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην περιφέρεια των Βρυξελλών, όπως και τα πανεπιστήμια, μια απόφαση «ιστορική» όπως τη χαρακτηρίζουν τα βελγικά μέσα επικοινωνίας. Το μετρό δε θα ανοίξει ούτε αύριο, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Νέα αξιολόγηση της επικινδυνότητας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Σ. Μισέλ ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου δε συνέστησε τη λήψη περαιτέρω μέτρων, από αυτά που ισχύουν για την πόλη. «Υπολογίζουμε ότι τα εν λόγω μέτρα θα δυσκολέψουν την οικονομική και επαγγελματική ζωή της πόλης», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός πριν από λίγο.

«Κάνουμε τα πάντα για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς το γρηγορότερο δυνατό», είπε και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος παραμένει σοβαρός και άμεσος».

Πηγή: iefimerida

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Κλεισμένοι όλοι στα σπίτια τους