Κι αυτό γιατί την παγκόσμια οικονομία απειλεί ένα τεράστιο κύμα χρέους που αναπτύσσεται γρηγορότερα απ’ όσο οι χώρες μπορούν να εξυπηρετήσουν.
Αν και απέχουν από το ελληνικό «σκορ» (που με τα νέα δανεικά εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 200%), το χρέος της Ιταλίας στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς ήταν στο 132% του ΑΕΠ, της Πορτογαλίας στο 130%, της Ιρλανδίας στο 110% και της Ισπανίας στο 98%. Εκτός Ευρώπης; Το χρέος της Ιαπωνίας άγγιξε το τερατώδες 230% του ΑΕΠ.
Η πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα στη δεκαετία που προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης δεν είναι εξαίρεση. Πολλές ακόμα χώρες στον ανεπτυγμένο κόσμο είδαν τη δημιουργία τεράστιων χρεών, είτε αυτά αφορούσαν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τράπεζες είτε κυβερνήσεις.
Περισσότερα στο topontiki.gr
- Likes0
- Dislikes0