MENU

Πρόσωπα σε υψηλές δημόσιες θέσεις αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ που ήδη ερευνά αν και ποιοι καρπώθηκαν την περιουσία της «τυφλής τραγουδίστριας» Μαριάννας Χατζοπούλου, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '50 και του '60 και απεβίωσε το 2002.

Την καταγγελία «βόμβα» κάνει ο ανιψιός της, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Κώστας Χατζόπουλος. Ο 55χρονος πρώην άσος, που είχε χαρακτηριστεί «διάδοχος του Δεληκάρη» στον Ολυμπιακό, έγινε ίνδαλμα στον Α.Ο. Θήβας και πλέον ζει το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στις ΗΠΑ και στο Τορόντο, αποκαλύπτει στην «Espresso» ότι ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της θείας και νονάς του, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κληρονομιάς, που εκτιμάται ότι φθάνει ακόμα και τα 3.500.000 ευρώ.

Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο της Μαριάννας Χατζοπούλου που είχε «ντύσει» με τη γλυκιά φωνή της πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο ανιψιός της προαναγγέλει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τύχη της περιουσίας, της οποίας νόμιμος κληρονόμος είναι και ο ίδιος. Επιθυμία του, όπως λέει, είναι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι άνθρωποι που τον απέκλεισαν από την κληρονομιά και διαχειρίστηκαν παρανόμως τεράστια ποσά.

Προκειμένου να συμβεί αυτό θα πρέπει να εκδοθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο εξετάζει τις διαδρομές που ακολούθησαν τα χρήματα από τράπεζα προς τράπεζα, τις αλλαγές των προσώπων και, κυρίως, αν  υπάρχει «οσμή» φοροδιαφυγής.

Και ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Κώστας Χατζόπουλος δηλώνει πεπεισμένος ότι τα χρήματα δεν έχουν δηλωθεί και τονίζει ότι συγγενικά του πρόσωπα τον εξαπάτησαν:

«Όταν πέθανε η θεία μου ρώτησα τους συγγενείς μου αν υπήρχαν χρήματα. Μου είπαν ότι υπάρχουν μόνο για την κηδεία και το μνημόσυνο. Εγώ τότε έχασα τον πατέρα μου και στη συνέχεια και τον αδελφό μου, ενώ μετά "έφυγε" από τον καημό της και η μητέρα μου. Έτσι δεν έδωσα συνέχεια. Επειδή η θεία μου δεν είχε παιδιά και δεν είχε αφήσει διαθήκη, την περιουσία έπρεπε να μοιραστούν ο σύζυγός της και οι υπόλοιποι άμεσοι συγγενείς. Πριν από δύο χρόνια άρχισαν να φτάνουν στα αυτιά μου πληροφορίες ότι τα ποσά ήταν τελικά πολύ μεγάλα. Μιλάμε για συνολικά 3.500.000 ευρώ! Εγώ στην Εφορία είχα δηλώσει "μηδέν", διότη δεν πίστευα ότι έτσι είναι. Αν τους έπιαναν, θα πήγαινα και εγώ φυλακή!», περιγράφει ο 55χρονος Κώστας Χατζόπουλος.

Και συμπληρώνει: «Βρήκα στοιχεία. Δεν θα πω πώς τα βρήκα. Έδωσα τέσσερις σελίδες κατάθεση στο ΣΔΟΕ με τις οποίες τους κατατοπίζω τι έγινε. Με ενδιαφέρει ως Έλληνα πολίτη που έχει φορέσει το εθνόσημο να μη χάσει χρήματα το κράτος. Πρέπει να δοθεί βάση στη διαδρομή των χρημάτων».

Η διαχείριση των χρημάτων, όταν πέθανε η Μαριάννα Χατζοπούλου, πέρασε στον σύζυγό της και σε συγγενείς πρώτου βαθμού που, όπως λέει ο παλαίμαχος ποδοσφαριστής, κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον δημόσιο βίο: «Έχουν καταχραστεί το κληροδότημα του πατέρα μου. Πρέπει να είσαι απάνθρωπος για να κλέψεις έναν νεκρό! Δεν σεβάστηκαν τίποτα!».«Θα δώσω το μερίδιό μου στην ομάδα της καρδιάς μου»

Ο Κώστας Χατζόπουλος αγωνίστηκε πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν κρύβει ότι βρήκε το «λιμάνι» του στη Θήβα, όταν έπαιξε στην ομάδα το 1981-82. «Η αγάπη που μου έδωσαν εκεί είναι τεράστια. Έχω πάνω από 20.00 άτομα φαν κλαμπ!» λέει συγκινημένος και δηλώνει πως αν πάρει το μερίδιό του από την κληρονομιά, δηλαδή περίπου 580.000 ευρώ που του αναλογούν, θα δωρίσει κάποιο ποσό και στην ομάδα: «Επιθυμία μου είναι να δώσω κάποια χρήματα για την Εκκλησία και τους φτωχούς. Τα υπόλοιπα θα τα διαθέσω στην ομάδα της καρδιάς μου, ώστε να τη φτάσω στην Α' Εθνική!».

πηγή: Espresso

«Έφαγαν τα 3.500.000 της τυφλής τραγουδίστριας»