MENU

Αφού διέσχισαν το Αιγαίο, έφτασαν στη Χίο και από εκεί στην Ειδομένη, όπου το μόνο που τους περίμενε ήταν τα κλειστά σύνορα. Για περίπου έναν μήνα έζησαν σε μια σκηνή ανάμεσα σε λάσπες ευχόμενοι να αλλάξει η κατάσταση ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Κεντρική Ευρώπη.

Απογητευμένοι και εξαντλημένοι από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μεταφέρθηκαν πρώτα σε ένα σπίτι όπου φιλοξενήθηκαν από ένα ζευγάρι Ελλήνων και έπειτα κατέληξαν τον χειμώνα του 2016 στο κέντρο προσφύγων στα Βασιλικά. Το αφόρητο κρύο στις σκηνές του camp οδήγησε την οικογένεια να αναζητήσει άλλη διέξοδο.

Tον Νοέμβριο του 2016, η 40χρονη Φατιμά, ο σύζυγος και τα παιδιά της κατάφεραν να βρουν στέγη σε ένα ζεστό και πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος της οργάνωσης Solidarity Now και με τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το κτήριο στο οποίο διαμένουν φιλοξενεί ακόμα 12 οικογένειες προσφύγων που είτε θα μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είτε θα παραμείνουν στη χώρα μετά την έγκριση του αιτήματος ασύλου τους. Η Φατιμά μιλάει στην κάμερα για την ιστορία της, τη σχέση με τους Έλληνες γείτονες της και τον τρόπο που άλλαξε η ζωή της από τότε που εγκαταστάθηκε στην πόλη...

πηγή: newsit.gr

Ζωή γεμάτη δάκρυα και αγωνίες - Εξομολόγηση μάνας για τον εφιάλτη της προσφυγιάς (vid)