MENU

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στους αντίστοιχους της Άντερλεχτ σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι. Τα επεισόδια αυτά είχαν προϊδεάσει δυστυχώς για όσα επρόκειτο να συμβούν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Άντερλεχτ για τον επαναληπτικό της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Γύρω στις 8 το απόγευμα της Πέμπτης, δύο ώρες δηλαδή πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, η αποστολή της Άντερλεχτ ξεκίνησε από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή στη Λεωφόρο Συγγρού, με προορισμό το «Γεώργιος Καραίσκάκης». Κάποια στιγμή, περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού που επέβαιναν σε μηχανάκια πλησίασαν το ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν οι Βέλγοι. Εκεί, διέκοψαν αρκετές φορές την πορεία του λεωφορείου της Άντερλεχτ.

Στη συνέχεια έφθασαν στο σημείο σταδιακά οκτώ ομάδες ΔΙ.ΑΣ. προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία των «ερυθρόλευκων» οπαδών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα μηχανάκια με τους οπαδούς των Πειραιωτών συνέχισαν την πορεία τους υπό την εποπτεία των ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Όταν όμως έφθασαν στο φαληρικό γήπεδο, ήρθαν αντιμέτωποι με περίπου 2.000 οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους υπόλοιπους και είχαν στήσει ενέδρα στους αστυνομικούς. Οι χούλιγκαν εγκλώβισαν τους ανθρώπους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τους έκαναν επίθεση με πέτρες, μπουκάλια, ξύλα και άλλα... πολεμοφόδια. Οι μάχες σώμα με σώμα δεν άργησαν να ξεκινήσουν, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να πέσουν στο έδαφος και να δέχονται κλωτσιές από τους εξαγριωμένους χούλιγκανς. Σε εκείνο το σημείο, δύο συνάδελφοί τους έβγαλαν το υπηρεσιακό τους όπλο και πυροβόλησαν στον αέρα πέντε φορές με σκοπό να εκφοβίσουν τους οπαδούς.

Οι χούλιγκαν, όμως, δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να χτυπούν με μένος τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα 11 εξ αυτών να μεταφερθούν αργότερα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η συμπλοκή σταμάτησε όταν έγινε χρήση δακρυγόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα βάρβαρα επεισόδια, προκλήθηκαν ζημιές σε μοτοσυκλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κράνη και ασυρμάτους.

Τέλος, ο Εισαγγελέας Πειραιά έχει δώσει εντολή σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής να γίνει διενέργεια προανάκρισης για τα σοβαρά επεισόδια.

Πυροβολισμοί και 11 τραυματίες πριν το Ολυμπιακός - Άντερλεχτ!