MENU

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία όπως άλλωστε έχει δικαίωμα από το νόμο προκειμένου να προετοιμαστεί.

Η κ. Σαββαΐδου έχει κληθεί ως ύποπτη τέλεσης κακουργήματος από τους εισαγγελείς κ. Δραγάτση και κυρία Αγγελική Τριανταφύλλου για υπόθεση που αφορά σε απόφασή της σχετικά με επανεξέταση φορολογικού προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί σε εταιρεία και παρά το γεγονός ότι είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, η κ. Σαββαϊδου φέρεται να αποφάσισε την επανεξέτασή του.

Μάλιστα, στη Γενική Γραμματέα Εσόδων – την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση – «χρεώνεται» σύμφωνα με πληροφορίες ότι «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος όπως λέγεται, βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της εταιρίας για την οποία «πάγωσε» το πρόστιμο, έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της κ. Σαββαΐδου από την εισαγγελία Πρωτοδικών για άλλη δικογραφία.

Πρόκειται για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο της καταβολής από τις τηλεοπτικούς σταθμούς του 20% στο ελληνικό δημόσιο από τα έσοδά των διαφημίσεων. Το προηγούμενο καθεστώς όριζε το χρονικό αυτό διάστημα σε ένα περίπου μήνα.

Μετωπική με κυβέρνηση

Ατομα από το περιβάλλον της κ. Σαββαϊδου εκτιμούν ότι υπάρχει κυβερνητική μεθόδευση πίσω από τις πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

Η κ. Σαββαϊδου έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει οικειοθελώς την υπηρεσίας της, ενώ από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν πως το θέμα δεν έχει λήξει για το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωναν μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες αν η κα Σαββαϊδου δεν αποχωρήσει από την υπηρεσία της ιδία πρωτοβουλία, τότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

πηγή: protothema.gr

Στον εισαγγελέα αυτοπροσώπως η Σαββαΐδου