MENU

Ο 18χρονος Ντέβον Άρθουρς ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία την Παρασκευή και οδήγησε τις αρχές στο σημείο όπου βρίσκονταν οι σοροί των δολοφονημένων συγκατοίκων του.

Ο νεαρός Αμερικανός εξήγησε στην αστυνομία ότι ασπάστηκε πρόσφατα το ισλάμ. Πρόσθεσε ότι οι συγκάτοικοι χλεύαζαν συνέχεια τη νέα του θρησκεία και υποστήριξε ότι ωθήθηκε στη δολοφονία εξαιτίας της συμπεριφοράς τους και της έλλειψης σεβασμού προς το ισλάμ. Στο διαμέρισμα που βρέθηκαν οι σοροί των φοιτητών οι αστυνομικές αρχές βρήκαν επίσης υλικά για την κατασκευή βόμβας, ναζιστική προπαγάνδα και μια φωτογραφία του «βομβιστή της Οκλαχόμα», Τίμοθι ΜακΒέι.

Η αστυνομία της Φλόριντα συνέλαβε επίσης τον τέταρτο συγκάτοικο της παρέας, Μπράντον Ράσελ, ενεργό μέλος της ομάδας Atomwaffen (στα γερμανικά σημαίνει ατομικό όπλο). Ο 21χρονος ομολόγησε ότι είναι νεοναζί και ότι μάζευε εκρηκτικά.

Ο 18χρονος μουσουλμάνος προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης το πρωί της Τετάρτης. Σε βάρος του Ντέβον Άρθουρς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, για επίθεση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος και ένοπλη απαγωγή.

Πώς έγινε η σύλληψη

Εκείνη την ημέρα ο 18χρονος μπήκε κρατώντας όπλο σε κατάστημα ειδών καπνιστού στην Τάμπα και κράτησε ομήρους δύο πελάτες και έναν υπάλληλο. Είπε ότι ήταν μια διαμαρτυρία για τη συμπεριφορά των Αμερικανών απέναντι στους μουσουλμάνους. «Είπε στους ομήρους πόσο εξοργισμένος ήταν που η Αμερική βομβαρδίζει τις μουσουλμανικές χώρες», έγραψε στην αναφορά του ο ντετέκτιβ Κένεθ Νάιτλινγκερ.

Η αστυνομία έπεισε τον Άρθουρς να αφήσει ελεύθερους του ομήρους και να παραδοθεί. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του αποκάλυψε ότι είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους και μετά τους οδήγησε στο διαμέρισμα που διαπράχθηκε ο φόνος. «Έπρεπε να το κάνω», είπε ο 18χρονος.

Πηγή: athensvoice

Μουσουλμάνος φοιτητής σκότωσε τους νεοναζί συγκάτοικους «για να αποτρέψει τρομοκρατική ενέργεια»