MENU

«Όποιος απορρίπτει κατηγορηματικά τα ευρωομόλογα, όποιος αρνείται την κοινή ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, όποιος δηλαδή αρνείται μια πραγματική ευρωπαϊκή συνεργασία δεν θα πρέπει να εκπλαγεί εάν σύντομα ακόμα περισσότεροι Ευρωπαίοι απαυδήσουν από την υπαγορευμένη από τη Γερμανία λιτότητα, εάν ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα σύστημα ποδηγέτησης, το οποίο πρέπει να διαλυθεί.

Όποιος εμποδίζει τη ριζική μεταρρύθμιση της ΕΕ σύντομα θα ξαναέχει μια ήπειρο με πολλά έθνη, τα οποία θα έχουν κατά νου μόνον τη δική τους πρόοδο, έστω και αν τελικά αυτό γίνει και πάλι με τη βία. Κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται να συμβεί», γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Spiegel» με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Γάλλου Προέδρου.

«Γι αυτό και είναι καιρός να εκφραστεί η απεριόριστη αλληλεγγύη- αυτήν τη φορά στη Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Το καλό εν προκειμένω είναι ότι αυτή η αλληλεγγύη θα έχει ως συνέπεια την εξασφάλιση της ειρήνης. Ουδείς πρέπει να στείλει στρατιώτες, ουδείς πρέπει να πεθάνει, πρέπει μόνο να εγκαταλειφθεί η γερμανική σκληρότητα. Απαιτείται να τεθεί ένα τέλος στην αυστηρή πολιτική της λιτότητας. Ο Μακρόν χρειάζεται επενδύσεις, χρειάζεται επιείκεια στο θέμα της υπέρβασης των ορίων των ελλειμμάτων της Γαλλίας, χρειάζεται χρόνο και χρήματα ώστε να διαμορφώσει τις μεταρρυθμίσεις του με τρόπο συμβατό με τις αντοχές του γαλλικού λαού», επισημαίνει ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού.

«Φυσικά και θα απαιτήσει πολλά ο νέος Γάλλος Πρόεδρος από τους συμπατριώτες του και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η γαλλική κοινωνία είναι έτοιμη για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, η αν η χώρα παραλύσει από τις απεργίες έως ότου ο Πρόεδρος γονατίσει. Οι μεταρρυθμίσεις του Μακρόν πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση τη μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και κυρίως να μπορούν να τις αντέξουν. Για να γίνει αυτό πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει ως αντάλλαγμα την αλληλεγγύη της... Εάν αποτύχει ο Μακρόν με τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία τότε απειλείται η επόμενη προσπάθεια της Λεπέν και με αυτήν πρόεδρο η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ελάχιστο χρόνο θα διαλυθεί», καταλήγει το άρθρο του «Spiegel».

Πηγή: iefimerida.gr

Spiegel: «Απεριόριστη υποστήριξη στον Μακρόν με κάθε κόστος»