MENU

Πριν λίγη ώρα, λοιπόν, ο νεαρός Σνόουντεν εμφανίστηκε στο Twitter με προσωπικό του λογαριασμό, προκαλώντας αναστάτωση στους χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεικτικό της ενθουσιώδους υποδοχής που του επιφύλαξαν είναι πως σε μόλις 50 λεπτά από τη δημιουργία του προφίλ του, είχε αποκτήσει 157.000 followers.

Ο ίδιος, πάντως, περιορίζει σε έναν τον αριθμό όσων ακολουθεί και αυτός δεν είναι άλλος από την ίδια την… NSA.

Το πρώτο του «τιτίβισμα» ανέφερε: «Μπορείτε να με ακούσετε τώρα;». Σε δεύτερη ανάρτησή του ευχαρίστησε τον αστροφυσικό Νιλ ΝτεΓκρας Τάισον, ο οποίος τον υποδέχθηκε γράφοντας: «Εντ Σνόουντεν αν επισκεφθείς τον Άρη, στοιχηματίζω ότι οποιαδήποτε μορφή ζωής εκεί θα σε υποδεχθεί με μία γουλιά από αυτό το νερό και μία βίζα».

Η απάντηση του πρώην συνεργάτη της NSA ήταν εξίσου χιουμοριστική καθώς έγραψε: «Ευχαριστώ για την υποδοχή. Και τώρα έχουμε νερό στον Αρη! Νομίζετε ότι ελέγχουν διαβατήρια στα σύνορα; Ρωτάω εκ μέρους ενός φίλου».

Ο Τάισον απάντησε στον Σνόουντεν: «Χαίρομαι που η μακρόχρονη εξορία, δεν επηρέασε την αίσθηση του χιούμορ σου» και ο 32χρονος του ανταπάντησε γράφοντας: «Η παρακολούθηση δεν κοιμάται ποτέ και το μυστικό πρότζεκ στο FreedomofPress με κρατούν απασχολημένο, αλλά πάντα βρίσκω χρόνο για λίγες φωτογραφίες με γάτες».

Την ίδια στιγμή, στο σύντομο βιογραφικό του που βρίσκεται αναρτημένο στο λογαριασμό του αναφέρεται: «Κάποτε εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα εργάζομαι για το κοινό. Διευθυντής στο @FreedomofPress».

Όπως αναφέρει το περιοδικό Newsweek, ο δικηγόρος του Σνόουντεν, Μπεν Γουίζενερ, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος ο «εγκέφαλος» πίσω από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων θα χειρίζεται τον λογαριασμό του.

Πηγή: protothema

Ο Σνόουντεν «τρολλάρει» τους Αμερικανούς