MENU

Σύμφωνα με την IFFHS η παγκόσμια κατάταξη η οποία καθορίζεται ετησίως από το 1991, λαμβάνει υπόψη τις εθνικές (Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ και Κύπελλο Ελλάδας), αλλά και τις διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και αποτελέσματα των Συλλόγων (Champions League και Europa League), καθώς η Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου θεωρεί αυτά τα δεδομένα ως αντικειμενικούς δείκτες για κάθε εθνικό πρωτάθλημα.

Οι δείκτες της IFFHS δείχνουν ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνουν τα εθνικά Πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας:

«Η 14η θέση της Super League στην παγκόσμια κατάταξη καταδεικνύει τη δυναμική του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή του, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα αυτά είναι πολλά και σίγουρα θα ήταν μεγάλο λάθος να επιχειρήσουμε να τα καλύψουμε “κάτω από το χαλί” μια έρευνας που είναι ευνοϊκή για το Πρωτάθλημα της Super League.

Χρειάζεται ομαδική δουλειά, διάθεση αναζήτησης κοινά αποδεκτών λύσεων, έτσι ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συλλήβδην απαξίωση δε βοηθά στην εξεύρεση λύσεων, αυτό που χρειάζεται είναι ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, στην αρχή έστω και σε λίγα βασικά και θεμελιώδη θέματα, έτσι ώστε να επιδιώξουμε το καλύτερο για το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης