MENU

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό (3-1), η οποία ήταν και η πρώτη στην έδρα τους και ήθελαν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Από την άλλη, η «βασίλισσα του βορρά» ήταν τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες, μία ήττα) και ήθελαν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τη Θράκη.Πως ξεκίνησαν

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε η Ξάνθη, η οποία δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Μπέρτο και Φλίσκα. Συγκεκριμένα, ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπαξεβανίδης ενώ αριστερά ο Γουάλας με τα κεντρικά μπακ να αποτελούνται από τους Γούτα και Λισγάρα. Παπαστεριανός και Ομπόντο τα αμυντικά χαφ, Βάλτερ δεξιά, Λουσέρο αριστερά και ο Κλέιτον πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και η Βέροια. Καντιμοίρης στο τέρμα, δεξιά ο Μαλόν, αριστερά ο Αμαραντίδης ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Βέρτζος και Μπράβο. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Βεργώνης και Μαλόν ενώ η επιθετική τριάδα, πίσω από τον προωθημένο Μπεν, ήταν Καλτσάς δεξιά, Μπαργκάν αριστερά και Παυλίδης.Ανούσια κυριαρχία

Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο, διατηρώντας στην κατοχή τους την μπάλα, προσπαθώντας να βρουν χώρο να απειλήσουν. Ωστόσο, παρότι δημιούργησαν κάποιες φάσεις, δεν υπήρχε κάτι το ουσιαστικό, με τη Βέροια να αμύνεται σωστά και να αποσοβεί τους-μικρούς-κινδύνους.Αλλαγή ισορροπιών, αλλαγή αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει φάουλ, ο Μπεν το εκτέλεσε όμως ο Μπαξεβανίδης βγήκε στην μπάλα πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε, γεγονός που το απέφερε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή του, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Από εκεί και πέρα άλλαξε όλο το ματς καθώς πέντε λεπτά μετά ο Μπεν έβαλε την ομάδα του μπροστά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από ωραία σέντρα του Καλτσά.

Ωστόσο, οι Ακρίτες κατάφεραν να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα, όταν ο Καπετάνος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ωραία κεφαλιά «έγραψε» το 1-1 (38'). Αξιοσημείωτο είναι πως ο σκόρερ της Ξάνθης αποχώρησε στο 44', προκειμένου να περάσει στη θέση του ο Σολτάνι, φάση με την οποία ουσιαστικά «έκλεισε» το πρώτο μέρος.Φρενήρης ρυθμός!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δυναμικά, με τη Ξάνθη να χάνει καλή ευκαιρία με τον Κλέιτον στο 56'. Στην ίδια φάση, οι Ακρίτες κέρδισαν κόρνερ, ο Λουσέρο το εκτέλεσε και ο Γούτας πήδηξε πιο ψηλά από όλους, παίρνοντας την κεφαλιά για το 2-1! Η Βέροια όμως δεν τα παράτησε και βρήκε άμεσα την απάντηση, με λίγη τύχη, όταν ο Μπεν εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, βρήκε στο σώμα του Καλτσά, ο οποίος ωστόσο ήταν οφσάιντ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. Μάλιστα, ένα λεπτό μετά παραλίγο να πάρει εκ νέου προβάδισμα το σύνολο του Γκρανέρο, όμως ο Παυλίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη.Νεύρα, πτώση ρυθμού και... τέλος

Οι οπαδοί των γηπεδούχων αντιδρούσαν σε κάθε απόφαση του Θάνου, έχοντάς τον στο «στόχαστρό» τους από το γκολ του Καλτσά και μετά. Ο ρυθμός του αγώνα, όσο εκείνος πλησίαζε στο τέλος του, είχε πέσει, με τις δύο ομάδες να μην επιθυμούν να ρισκάρουν και τελικώς τελείωσε ισόπαλος 2-2.Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας, Παπαστεριανός (44' Σολτάνι), Ομπόντο, Βάλτερ (59' Βασιλακάκης), Λουσέρο (84' Μπέλιτς), Κλέιτον, ΚαπετάνοςΒέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος (64' Κάμπορα), Μπράβο, Αμαραντίδης (39' Καλί, 74' Όστοϊτς), Βεργώνης, Ματιόν, Καλτσάς, Μπαργκάν, Παυλίδης, ΜπενΟ MVP: Μπεν. Ο μεσοεπιθετικός της Βέροιας είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του, πετυχαίνοντας το πρώτο και δημιουργώντας το δεύτερο, γεγονός το οποίο απέφερε τελικώς την ισοπαλία.Ο Σκληρός: Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν εκείνος που έπαιρνε πρώτος την μπάλα στα πόδια όταν προσπαθούσε η ομάδα του να βγει μπροστά κι εκείνος που διεκδικούσε αρκετές χαμένες μπαλιές.Ο Αόρατος: Σολτάνι. Μπήκε στη θέση του Καπετάνου για να βοηθήσει την ομάδα του όμως δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση.

Ο Πεσμένος: Ο Μπαργκάν δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, παίρνοντας επιπλέον ελάχιστες προσπάθειες. Η Γκέλα: Το λάθος του Μπαξεβανίδη, το οποίο του κόστισε την κάρτα και την αποβολή του. Βγήκε πιο γρήγορα στην μπάλα κατά την εκτέλεση του φάουλ, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του, από το 30', με παίκτη λιγότερο.Η Στιγμή: Η αλλαγή του Καπετάνου. Ο Έλληνας επιθετικός είχε σκοράρει λίγα λεπτά πριν, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του, ωστόσο ο Λουτσέσκου αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Σολτάνι (44').Η Διαιτησία: Με γκολ οφσάιντ του Κατλσά, το οποίο δεν παρατήρησαν οι βοηθοί του διαιτητή, κατάφερε να ισοφαρίσει η Βέροια.Οι Στρατηγοί: Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η Ξάνθη και ο Λουτσέσκου, με τον προπονητή των Ακριτών να αναγκάζεται να αλλάξει τα πλάνα του έπειτα από την αποβολή του Μπαξεβανίδη. Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει αλλαγή στην επίθεση, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σολτάνι αντί του Καπετάνου.

Από την άλλη, ο Χοσέ Γκρανέρο επέλεξε το ίδιο σύστημα, με την επιθετική του τριάδα να αποτελεί για άλλη μία φορά το δυνατό του σημείο. Προέβη κι εκείνος σε αλλαγή από το πρώτο ημίχρονο, περνώντας τον Καλί στη θέση του Αμαραντίδη (39'). Η Εξέδρα: Δεν βρέθηκε πολύς κόσμος στο γήπεδο, με μερίδα οπαδών να αντιδρά έντονα στην απόφαση του Θάνου να αποβάλει τον Μπαξεβανίδη στο 30' αλλά και στην ισοφάριση του Καλτσά στο 60'.

Το live του αγώνα...

http://ls.betradar.com/ls/livescore/?/sdnagr/el/page/sportcenter16_responsive2#matchid_5774472
Ξάνθη από... ατσάλι