MENU

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 50.000 θέσεων, το οποίο κόστισε 300 εκατομμύρια ευρώ. Εγκαινιάστηκε το 2012 και είναι το εθνικό στάδιο της Σουηδίας.

Ο χώρος έχει συνολική χωρητικότητα 65.000 θεατές σε συναυλίες και 50.000 σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά για ασφάλεια και άνεση στο γήπεδο μπορεί να μειωθεί η χωρητικότητα ώστε να επιτευχθεί ένα πιο οικείο περιβάλλον για τις μικρότερες εκδηλώσεις, με χωρητικότητα περίπου 20.000 θεατές. Το Friends Arena είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Σουηδία.

Η Swedbank απέκτησε τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου πληρώνοντας 153 εκατομμύρια κορώνες (περίπου € 20.500.000) συμφωνία η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2023.

Αν και η αρένα ήταν αρχικά γνωστή ως Swedbank Arena στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Swedbank ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου του 2012 ότι θα δωρίσει τα δικαιώματα της ονομασίας της σε συνεταίρους, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό κατά του σχολικού εκφοβισμού του οποίου η Swedbank είναι υποστηρικτής. Ως εκ τούτου, το γήπεδο μετονομάστηκε σε «Friends Arena».

Δίπλα ακριβώς από το «Friends Arena» υπάρχει το υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο «Quality Hotel Friends», το οποίο συνδέεται εσωτερικά με το γήπεδο. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο φιλοξενείται η αποστολή του Ατρομήτου.

Δείτε το βίντεο από τον εσωτερικό χώρο του «Friends Arena»

Το «στολίδι» της Στοκχόλμης (pics+vid)