MENU

Τα σενάρια γύρω από το όνομα του Αρτούρ Μαζουακού είναι... πολλά και διάφορα, ωστόσο όλα φαίνεται πως έχουν κατάληξη μακριά από τον Πειραιά. Όλες οι πληροφορίες θέλουν τον Γάλλο να αποχωρεί σύντομα για άλλες πολιτείες και μάλιστα άμεσα. Πιθανότερος προορισμός του η Ιταλία (Ίντερ, Ρόμα), όμως το γεγονός ότι οι ομάδες αυτές έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον μπακ του Ολυμπιακού δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που καταδεικνύει ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο σημαντικότερος λόγος πλέον είναι οι προθέσεις και τα «θέλω» του ίδιου του ποδοσφαιριστή, τα οποία φροντίζει να τα «φωνάζει» εδώ και μήνες, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας. Το μυαλό του βρίσκεται ξεκάθαρα μακριά από τον Ολυμπιακό, με την πρόκληση του να φορέσει τη φανέλα μιας σπουδαίας ιταλικής ομάδας να είναι αντίστοιχα μεγάλη.

Μοιραία, αργά ή γρήγορα θα αναχωρήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στην παρούσα φάση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν παραμείνει στην ομάδα.Ώρα (πολλών) αποφάσεων

Πέραν του Μαζουακού και τις κινήσεις που νομοτελειακά θα πρέπει να γίνουν για να καλυφθεί η θέση του αριστερού μπακ με δύο παίκτες, ο Μάρκο Σίλβα και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καλούνται πλέον να πάρουν τις τελικές του αποφάσεις για ολόκληρο το ρόστερ. Ο Πορτογάλος έχει δηλώσει ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και αναχωρεί η αποστολή για την Ολλανδία και το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας, θέλει να έχει στα χέρια του ένα ρόστερ 25 παικτών συν τους τερματοφύλακες, με το οποίο πλέον θα δουλέψει για να χτίσει την ομάδα της ερχόμενης περιόδου.

Πέρα από το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμη 4-5 μεταγραφές, 1-2 στόπερ, 1-2 μπακ, ένας σέντερ φορ και ένας αριστερός εξτρέμ, ο Σίλβα θα πρέπει παράλληλα να «κόψει» όσους δεν του κάνουν, είτε από αυτούς που ήρθαν ως ελεύθεροι, είτε από τους δανεικούς που επέστρεψαν, είτε από τους παίκτες της ομάδας Νέων που έχουν επαγγελματικά συμβόλαια και έκαναν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Σε πρώτη φάση, Καραμάνος, Γιαννιώτας και Τζανδάρης θα βρίσκονται όπως όλα δείχνουν στη λίστα των «κομμένων» του Σίλβα. Επίσης, ο Μαρτίνες που δεν έκανε προετοιμασία λόγω τραυματισμού έχει λίγες πιθανότητες παραμονής, αφού ούτως ή άλλως στη θέση του υπάρχουν ήδη Φουστέρ, Τσόρι, Φορτούνης.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα φανεί επίσης τι θα γίνει με τον Βούρο, ανάλογα πάντα και με τις μεταγραφές που θα γίνουν στα στόπερ. Ο νεαρός πάντως θα είναι λογικά μαζί με την αποστολή και στην Ολλανδία. Θα κριθεί επίσης στα επόμενα 24ωρα και του Γούτα, ενώ δύσκολα θα βρει θέσει στο ρόστερ ο Λάτσι που επιστρέφει στη Νέων. Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι θα γίνει και με τον Βέργο ο οποίος δεν μπορεί να παίξει πάλι στη Νέων λόγω ηλικίας.

Από εκεί και πέρα, πάντα ανοιχτά θέματα είναι αυτά των Ρομπέρτο, Ομάρ, Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς οι οποίοι ναι μεν δεσμεύονται με συμβόλαια, ωστόσο το ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτούς από το εξωτερικό μόνο δεδομένη δεν καθιστά την παραμονή τους στο Λιμάνι και για τη νέα σεζόν. Όλοι άλλωστε έχουν την τιμή τους και αν φτάσει συμφέρουσα πρόταση στην ΠΑΕ για κάποιον εξ αυτών, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι πλέον αντιμετωπίζει το θέμα των πωλήσεων χωρίς... συναισθηματισμούς αλλά με ψυχρή -οικονομική- λογική.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι την αρχή της νέας εβδομάδας οι άνθρωποι του συλλόγου θα έχουν πολλές ώρες δουλειάς μπροστά τους.

Ώρα αποφάσεων, ώρα... Μαζουακού